Tvarůžkový předkrm – nejlepší recept

Olomoucké tvarůžky patří mezi nezaměnitelné poklady české kuchyně, a jejich jedinečná chuť dokáže zaujmout i ty nejnáročnější gurmány. Dnes vám přinášíme recept na tvarůžkový předkrm, kterým si můžete dopřát chuťovou lahůdku na svém talíři. Zabalte olomoucké tvarůžky do plátků salámu, obalte je v trojobalu a užijte si nezapomenutelný zážitek plný chutí. Připravte se na dobrodružství pro vaše chuťové buňky!

Olomoucké tvarůžky jsou pokladem české gastronomie, a pokud hledáte způsob, jak je upravit do jednoduchého a chutného předkrmu, máme pro vás recept, který vás jistě potěší. Tento tvarůžkový předkrm zabalí tuto slavnou pochoutku do plátků salámu a obalí ji do křupavého trojobalu.

Smažené dozlatova jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat jejich pikantní chuť. Bez ohledu na to, zda se chystáte na rodinnou večeři nebo přátelskou oslavu, tvarůžkový předkrm určitě překvapí vaše hosty.

TIP: Vyzkoušejte také vejce se sýrem nebo šunkovo-sýrové šneky.

Suroviny

  • 3 olomoucké tvarůžky
  • 6 plátků salámu
  • 2 vejce
  • hladká mouka a strouhanka na obalení
  • olej na smažení

Postup přípravy

  1. Nejdříve zabalíme tvarůžky do salámu. Jeden plátek vložíme pod a druhý plátek na tvarůžek. Takto zabalíme všechny tvarůžky.
  2. Dále obalíme tvarůžky se salámem v klasickém trojobalu – v mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
  3. Obalené tvarůžky smažíme po obou stranách dozlatova. Smažíme je velmi pomalu. Doporučuji na smažení použít fritovací hrnec.

Tento recept na tvarůžkový předkrm je skvělým způsobem, jak uplatnit nezaměnitelnou chuť olomouckých tvarůžků ve zvláštním pokrmu. Zabalte je do plátků salámu, obalte v trojobalu a smažte dozlatova – tímto jednoduchým postupem vytvoříte předkrm, který rozhodně zaujme. Ať už ho podáváte na slavnostním stole nebo jen tak pro radost, tvarůžkový předkrm zaručeně potěší všechny milovníky těchto pikantních sýrů.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang