Sněhoví sněhuláci – nejlepší recept

Sněhuláci z bílkového sněhu jsou zimní delikatesou, která rozjasní vaše stoly a potěší nejen děti, ale i dospělé. Tito roztomilí sněhuláčci jsou vyrobeni z lehkého a osvěžujícího bílkového těsta, které získává svou podmanivou bílou barvou. Připravte se na zábavu v kuchyni a potěšte se tím, jak ti malí sněhuláčci rozjasní váš zimní den.

Když přijde zima a sníh začne pokrývat krajinu, není nic lepšího, než se pustit do zimního pečení. Sněhuláci z bílkového sněhu jsou nádherným zimním dezertem, který vytvoříte s radostí a láskou. Jejich měkké, šťavnaté a lehké těsto vypadá a chutná jako bílý sníh, což je dokonalá dobrota na zpestření studených dnů. Tento recept vám ukáže, jak snadno můžete vytvořit sněhuláky vlastníma rukama, a přidáte tak do svého domova zimní kouzlo.

TIP: Vyzkoušejte také rozinkové pusinky nebo skořicové hvězdičky.

Suroviny

  • 4 bílky
  • 70g pískového cukru
  • 240g cukru moučky

Postup přípravy:

  1. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháváme pískový cukr. Pak metličkou oparně vmícháme moučkový cukr.
  2. Sněhovo-cukrovou hmotu naplníme do zdobícího sáčku a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme sněhuláky.
  3. Pečeme či spíše sušíme je v troubě předehřáté na 120 °C asi 30 minut. Potom teplotu zmírníme na 110 °C a nakonec na 100 °C, celkem asi 1,5 – 2 hodiny.
  4. Sněhuláky necháme zcela vychladnout a potom je ozdobíme dle fantazie.

Když zima přichází a venku padají vločky sněhu, sněhuláci z bílkového sněhu jsou ideálním způsobem, jak si tuto krásnou roční dobu užít plnými doušky. Tito roztomilí dezertní sněhuláci nejen že potěší vaše chuťové buňky, ale také vás přenesou do světa zimního kouzla. Připravte si je s rodinou a přáteli a sdílejte radost, kterou vytváření těchto sladkých sněhuláků přináší. Bílá krása těchto dezertů vás určitě okouzlí, ať už padá sníh venku nebo ne.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang