Rozinkové pusinky – nejlepší recept

Rozinky rozmixujeme, smícháme s mandlemi a 50g cukru. Bílky se zbytkem cukru, špetkou soli, citronovou šťávou šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až vznikne pevná lesklá hmota. Mísu s horkým sněhem vložíme nad hrnec se studenou vodou a za stálého šlehání zchladíme. Do bílkové hmoty pak přidáme rozinkovo-mandlovou směs.

Vše důkladně promísíme, přesuneme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme malé pusinky. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů 10 minut. Upečené pusinky pak necháme ještě pár minut v otevřené troubě a teprve poté sundáme z plechu.

Suroviny

80g rozinek, 150g mletých mandlí, 125g moučkového cukru, 2 bílky, špetka soli, 1 lžička citr. šťávy