Rybí filety po švédsku – nejlepší recept

Do máslem vymazaného pekáče pokládáme nejprve vrstvu nakrájených solených a okmínovaných brambor. Omytou a nahrubo nastrouhanou mrkev a dobře opláchnutý na kolečka pokrájený pórek na másle osmahneme a potom navrstvíme na brambory. Nahoru položíme rozmražené filety z pangasia a zlehka je posypeme kořením na ryby.

Pečeme asi 15 minut při 200 °C. Zatím umícháme zálivku ze zakysané smetany, pepře, soli a petrželky a nastrouháme sýr. Po 15 minutách jídlo vyndáme, zalijeme zálivkou a posypeme sýrem. Ještě zapékáme asi pět minut.

Suroviny

50g másla, sůl a kmín podle chuti, 750g brambor, 2 mrkve, 1 pórek, 450g filetů pangasia, 1 lžička koření na ryby, 2 zakysané smetany, špetka pepře, trocha sekané petrželky, 100g tvrdého sýra