Losos s paprikami – recept
Suroviny
- 750 g filetů z lososa
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl
- mletý bílý pepř
- 2 červené papriky
- 2 zelené papriky
- 2 lžíce oleje
- 200 ml bílého vína
- 400 g malých rajčat
- 1 svazek kopru
- 1 smetana ke šlehání
- 2 lžíce strouhaného křenu
Postup:
Troubu předehřejeme na 200 °C, filety z lososa omyjeme, rozkrájíme na porce, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou, papriky očistíme, vyřízneme semínka, omyjeme a nakrájíme na tenké prstýnky.
Rozehřejeme olej a papriky na něm opékáme 10 minut. Spaříme rajčata vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na kolečka, zapékací mísu potřeme olejem a narovnáme do ní porce lososa. Pokryjeme paprikami a poté rajčaty.
Promícháme víno se šlehačkou a strouhaným křenem a omáčkou přelijeme pokrm v zapékací míse. Zapékáme 15 až 20 minut. Lososa pečeného v troubě ozdobíme petrželkou a salátem.