Losos s paprikami – recept

Suroviny

  • 750 g filetů z lososa
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 2 červené papriky
  • 2 zelené papriky
  • 2 lžíce oleje
  • 200 ml bílého vína
  • 400 g malých rajčat
  • 1 svazek kopru
  • 1 smetana ke šlehání
  • 2 lžíce strouhaného křenu

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 °C, filety z lososa omyjeme, rozkrájíme na porce, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou, papriky očistíme, vyřízneme semínka, omyjeme a nakrájíme na tenké prstýnky.

Rozehřejeme olej a papriky na něm opékáme 10 minut. Spaříme rajčata vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na kolečka, zapékací mísu potřeme olejem a narovnáme do ní porce lososa. Pokryjeme paprikami a poté rajčaty.

Promícháme víno se šlehačkou a strouhaným křenem a omáčkou přelijeme pokrm v zapékací míse. Zapékáme 15 až 20 minut. Lososa pečeného v troubě ozdobíme petrželkou a salátem.