Rozinková srdíčka – nejlepší recept

Ořechy a rozinky (nebo sušené švestky) rozmixujeme, přidáme mouku, citronovou šťávu a bílek. Vše řádně propracujeme na hladké, nelepivé těsto, které necháme do druhého dne odležet.

Odležené těsto rozválíme na plát silný asi 5mm a z něho pak vykrajujeme srdíčka. Potřeme je žloutkem a ozdobíme půlkou mandle. Srdíčka rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C ai 8-10 minut. Po upečení je necháme na plechu krátce vychladnout.

Hotová srdíčka můžeme podávat ke kávě nebo na Vánoce jako netradiční cukroví. Chutnají výtečně a jsou zdravá.

Suroviny

50g celozrnné mouky, 140g vlašských ořechů, 160g rozinek (nebo sušených švestek), 100 ml citronové šťávy, 1 vejce, 30 mandlí (spařených a oloupaných na ozdobu)