Rozinková srdíčka – nejlepší recept

Rozinková srdíčka jsou sladkou a zdravou lahůdkou, která zahřeje srdce i chuťové buňky. Tato jednoduchá receptura využívá ořechy, rozinky a citronovou šťávu, aby vytvořila kouzelně aromatická a chutná srdíčka, která mohou zdobit váš stůl jak během vánočních svátků, tak i během celého roku. Nechte se unést tímto receptem, který spojuje křehkost s bohatou chutí.

Rozinková srdíčka jsou malými poklady, které v sobě spojují jednoduchost a bohatou chuť. Základem těchto lahodných srdíček jsou ořechy a rozinky, které vytvoří neodolatelné těsto spolu s citronovou šťávou a bílkem. Tato směs se nechá odležet, aby získala na chuti, a poté se tvaruje do srdíček, která jsou ozdobena mandlemi. Tato delikátní kombinace je přímočará a rychle připravená, a výsledkem jsou sladká, křehká srdíčka, která zdobí váš stůl a potěší vaše chuťové buňky. A co je nejlepší, jsou i zdravou alternativou mezi sladkostmi.

TIP: Vyzkoušejte také klasické perníčky nebo hrníčkové perníčky.

Suroviny

  • 50g celozrnné mouky
  • 140g vlašských ořechů
  • 160g rozinek (nebo sušených švestek)
  • 100 ml citronové šťávy
  • 1 vejce
  • 30 mandlí (spařených a oloupaných na ozdobu)

Postup přípravy

  1. Ořechy a rozinky (nebo sušené švestky) rozmixujeme, přidáme mouku, citronovou šťávu a bílek. Vše řádně propracujeme na hladké, nelepivé těsto, které necháme do druhého dne odležet.
  2. Odležené těsto rozválíme na plát silný asi 5mm a z něho pak vykrajujeme srdíčka. Potřeme je žloutkem a ozdobíme půlkou mandle. Srdíčka rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 8-10 minut. Po upečení je necháme na plechu krátce vychladnout.
  3. Hotová srdíčka můžeme podávat ke kávě nebo na Vánoce jako netradiční cukroví. Chutnají výtečně a jsou zdravá.

Zkuste si připravit také výtečná rozinková srdíčka, která jsou jak vizuálně, tak chuťově osvěžující. Mohou být skvělým doplňkem k vaší kávě nebo netradičním cukrovím během Vánoc. Jejich křehká konzistence a bohatá chuť ořechů a rozinek zanechá na vašich chuťových buňkách nesmazatelnou stopu. Vyzkoušejte si doma tuto jednoduchou, avšak vynikající sladkost a užijte si lahodný zážitek, který ozdobí váš stůl a potěší vaše srdce.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang