Hrníčkové perníčky – nejlepší recept

Vánoce už klepou na dveře a vy nevíte, jaké cukroví připravit, aby zaručeně chutnalo? Nemusíte mít obavy, s tímto receptem to zvládnete hravě a ještě uvidíte, jak rychle zmizí.

Suroviny

  • 2,5 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce rostlinného tuku na pečení
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1-2 lžičky perníkového koření
  • 1 lžička prášku do pečiva

Postup

  1. Tuk a med nahřejeme a smícháme s cukrem. Přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce a koření. Vše zpracujeme na hladké těsto a necháme je do druhého dne odležet.
  2. Těsto vyválíme na plát o tloušťce 5 mm a vykrajujeme tvary, které pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 5-10 minut.
  3. Horké perníčky potřeme žloutkem a necháme vychladnout.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang