Kapr na cibuli – nejlepší recept

Kapr na cibuli je lahodný pokrm, který si zaslouží pozornost po celý rok. Tato rybí specialita s bohatou chutí a jemnou konzistencí je skvělou volbou pro výjimečnou večeři, která potěší chuťové buňky. V tomto receptu vám ukážeme, jak jednoduše a chutně připravit kapra na cibuli.

Kapr na cibuli je jídlem, které si získá srdce milovníků rybích pokrmů. Tato ryba se perfektně doplňuje s karamelizovanou cibulí a dalšími ingrediencemi, vytvářejíc tak výbornou kombinaci chutí. Příprava kapra na cibuli může působit náročně, ale s naším receptem ji zvládnete bez problémů. Tak pojďme na to a připravme si kapra na cibuli, který potěší naše chuťové pohárky.

TIP: Vyzkoušejte také rybí polévku nebo krémovou rybí polévku.

Suroviny

  • 1 menší kapr
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 velké cibule
  • podle chuti koření na sladkovodní ryby
  • 100 g másla

Postup přípravy

  1. Kapra opláchneme, zbavíme šupin, a kůže, očistíme a nakrájíme na porce. Ty pak důkladně pokapeme citronovou šťávou a necháme v lednici do druhého dne odležet. Potom porce ryby vložíme do zapékací misky, přidáme k nim nakrájenou cibuli, koření na ryby, máslo a ještě trochu je osolíme.
  2. Pečeme asi na 180 °C necelou půlhodinku. Jako přílohu doporočuji brambory či chleba.

Kapr na cibuli je pokrmem, který můžete servírovat nejen při speciálních příležitostech, ale kdykoliv si chcete dopřát něco výjimečného. Jeho lahodná chuť a jemná konzistence jsou něčím, co si zamilujete. Ať už ho podáváte s bramborovou kaší, smetanovým bramborovým salátem nebo jinými přílohami podle vaší chuti, kapr na cibuli vám vždy zaručí bohatý chuťový zážitek. Tak si připravte tento výjimečný pokrm a užijte si lahodnou kombinaci ryby a karamelizované cibule, která oslní vaše chuťové buňky.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang