Krémová rybí polévka – nejlepší recept

V hrnci rozehřejeme máslo a pomalu osmahneme důkladně omytou a nastrouhanou mrkev a celer. Zeleninu zalijeme vývarem a povaříme, přidáme na kostičky nakrájené brambory, které povaříme do změknutí. Když je zelenina měkká, přelijeme celou směs do mixéru a dohladka umixujeme.

Potom polévku vrátíme zpět do čistého hrnce, přelijeme smetanu, nasekanou pažitku, kolečka mrkve a na kostky nakrájenou rybu. Polévku ještě dochutíme solí a pepřem. Vaříme při mírné teplotě tak dlouho, dokud maso není měkké. Hotovou rybí polévku podáváme s křupavým toastem nebo krutonky

Suroviny

150g nastrouhaného celeru, 150g nastrouhanéí mrkve, 1 celá mrkev, 200g kapra (treska), 1 snítka pažitky, 1 kostka zeleninového vývaru na 1L vody, 250ml smetany, špetka soli a pepře, 200g másla, 2 brambory