Krémová rybí polévka – nejlepší recept
Toto je pravděpodobně jediný recept na klasickou bílou rybí polévku, který kdy budete potřebovat. Je vyrobena z čistých a kvalitních surovin, má jemnou chuť a krémovou konzistenci. Podávejte s dobrým chlebem.
Suroviny
- 150 g nastrouhaného celeru
- 150 g nastrouhané mrkve
- 1 celá mrkev
- 200 g kapra (treska)
- 1 snítka pažitky
- 1 kostka zeleninového vývaru na 1 litr vody
- 250 ml smetany
- špetka soli a pepře
- 200 g másla
- 2 brambory
Postup
- V hrnci rozehřejeme máslo a pomalu osmahneme důkladně omytou a nastrouhanou mrkev a celer. Zeleninu zalijeme vývarem a povaříme, přidáme na kostičky nakrájené brambory, které povaříme do změknutí.
- Když je zelenina měkká, přelijeme celou směs do mixéru a dohladka umixujeme.
- Potom polévku vrátíme zpět do čistého hrnce, přelijeme smetanu, nasekanou pažitku, kolečka mrkve a na kostky nakrájenou rybu. Polévku ještě dochutíme solí a pepřem.
- Vaříme při mírné teplotě tak dlouho, dokud maso není měkké. Hotovou rybí polévku podáváme s křupavým toastem nebo krutonky.