Krémová rybí polévka – nejlepší recept

Toto je pravděpodobně jediný recept na klasickou bílou rybí polévku, který kdy budete potřebovat. Je vyrobena z čistých a kvalitních surovin, má jemnou chuť a krémovou konzistenci. Podávejte s dobrým chlebem.

Suroviny

  • 150 g nastrouhaného celeru
  • 150 g nastrouhané mrkve
  • 1 celá mrkev
  • 200 g kapra (treska)
  • 1 snítka pažitky
  • 1 kostka zeleninového vývaru na 1 litr vody
  • 250 ml smetany
  • špetka soli a pepře
  • 200 g másla
  • 2 brambory

Postup

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a pomalu osmahneme důkladně omytou a nastrouhanou mrkev a celer. Zeleninu zalijeme vývarem a povaříme, přidáme na kostičky nakrájené brambory, které povaříme do změknutí.
  2. Když je zelenina měkká, přelijeme celou směs do mixéru a dohladka umixujeme.
  3. Potom polévku vrátíme zpět do čistého hrnce, přelijeme smetanu, nasekanou pažitku, kolečka mrkve a na kostky nakrájenou rybu. Polévku ještě dochutíme solí a pepřem.
  4. Vaříme při mírné teplotě tak dlouho, dokud maso není měkké. Hotovou rybí polévku podáváme s křupavým toastem nebo krutonky.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang