Arabské kuře – nejlepší recept

Arabská kuchyně je bohatá na exotické koření a zajímavé kombinace chutí, a arabské kuře je jedním z těchto pokrmů, který zahrnuje sladké a pikantní prvky. Tato chuťová symfonie spojuje vůně Orientu s výrazným masem kuřete, výsledkem čehož je jídlo, které si zamilujete. Následující recept vám představí, jak jednoduché je připravit toto lahodné arabské kuře přímo ve vaší kuchyni.

Arabská kuchyně je známá svou bohatostí chutí a vůní, a toto arabské kuře není výjimkou. Tento recept v sobě spojuje maso kuřete s kořením a exotickými ingrediencemi, vytváří tak kombinaci, která rozvíří vaše chuťové buňky. Výrazné koření, med, citron a olivy tvoří výtečný kontrast k jemnému kuřecímu masu. Není důvod cestovat až na Blízký východ, abyste si mohli vychutnat tuto chuťovou symfonii – s tímto receptem ji můžete mít přímo na svém talíři.

TIP: Vyzkoušejte také kuřecí prso dle Jamieho Olivera nebo kuřecí nugetky v cornflakes.

Suroviny

  • 1 kuře, trocha oleje
  • 2 velké cibule
  • sůl a pepř dle chuti
  • 4 rajčata
  • 3 lžíce worcesterské omáčky
  • 3 lžíce sladké sójové omáčky kecap manis nebo maggi
  • 5 lžic kečupu

Postup přípravy

  1. Pekáč polijeme větším množstvím oleje a dno posypeme nakrájenou cibulí, na kterou poskládáme rozporcované, osolené a opepřené kuře.
  2. Maso obložíme na čtvrtky pokrájenými rajčaty, zakapeme worcesterskou omáčkou nebo maggi a kečupem.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě nejprve 45 minut přikryté a pak dopečeme odkryté asi 15 minut.

Arabské kuře je dokonalou ilustrací toho, jak různorodá kuchyně může být. Exotické ingredience a výrazná koření spojená s kuřecím masem vytvářejí jídlo, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Ať už vaříte pro sebe, svou rodinu nebo hosty, toto arabské kuře bude vždy vítanou pochoutkou. Připravte ho dle našeho receptu a pusťte se na kulinářskou cestu, která vás zavede až na Blízký východ.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang