Kuřecí nugetky v cornflakes

Jako rodina do žádného s fastfoodů nechodíme, jen malýho občas vezme babička, což jako nevidím

Pro nás dospěláky dělám občas takový domácí fasfood doma. Je to ostré kuřecí masíčko obalené v cornflakes

Bohužel jsem měla vybitej foťák, tak jsem zachytila jen finále.

Ale i bez fotomanuálu to zvládne i dítě

Každé kuřecí prso rozkrojím vertikálně na 2 – 3 kusy dle velikosti masa. Osolím, opepřím, naložím do mletého chilli, harisové pasty, případně do červené kari pasty. Nechám odležet aspoň 3 hodiny v zipovém sáčku, nebo v misce s trochou oleje.

Potom každý kus masa protáhnu rozšlehanými vejci a dám do rukou mírně podrcených cornflejků, které se na maso pěkně přilepí.

Dám na plech vyložený pečícím papírem a mírně postříkaný olejem a peču v troubě na horkovzduch  na cca 180* asi 15 minut z každé strany.

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, vaření. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.