Těstovinový salát s tuňákem – nejlepší recept

Špagety vložte do 1 l vařící vody, přidejte sůl a olej. Nechejte 10 minut provařit, propláchnete studenou vodou a okapané pokrájejte. Smíchejte majonézu a kečupem, paprikou jogurtem a cukrem, osolte a opepřete. Maso z tuňáka rozdrobte a smíchejte s vlastní šťávou a olejem. Paprikoví lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semena, omyjte a nakrájejte na nudličky. Z rajčat odstraňte střed a dužinu, nakrájejte na osminky. Zeleninu a těstoviny smíchejte s tuňákem. Salát přelijte tomatovou majonézou.

Suroviny

125g špaget, 2 lžíce soli, 1 lžička oleje, 225g tuňáku v oleji, 2 zelené paprikové lusky, 250g rajčat, 100g majonézy, 2 lžíce rajského kečupu, 1 lžíce sladké papriky, 50g bílého jogurtu, ½ lžičky cukru, pepř, 2 lžíce nadrobno pokrájené pažitky.