Sójové maso se zázvorem a sladkokyselou čínskou omáčkou

Protože se zase ochladilo, nemohla jsem včera při nákupu minout zázvor, který dokáže alespoň trochu zahřát. Do nákupního košíku jsem ještě přidala pikantní omáčku Shan’shi, rýži, pórek, zázvor a sójové maso.

Rychlé a velmi dobré bezmasé jídlo, které potěší nejen vegetariány, zvládnete uvařit za půl hodiny.

Samozřejmě, že jsem si přečetla složení omáčky Shan’shi! Ale nic extrémně závadného jsem nenašla. Posuďte sami: pitná voda, cukr, rajčatové pyré, kvasný lihový ocet, cibule, škrob, ananas, jedlá sůl, kyselina citronová, paprikový extrakt, slunečnicový olej. A chuťově je docela dobrá. Mně chutná takhle.

Recept

  • Sójové maso (nejlépe nudličky) vložte do hrnce, přidejte lžičku soli a zalijte vroucí vodou. Nechte alespoň půl hodiny namáčet.
  • Postavte si vodu na rýži. Zvolila jsem celozrnnou. Platí, že na jeden díl rýže se dávají dva díly vody. Nezapomeňte osolit!
  • Na lžíci oleje osmahněte na kolečka nakrájený pórek. Poté přidejte na malé kostičky nakrájený zázvor a orestujte.
  • Sójové maso sceďte a vymačkejte přebytečnou vodu. Přihoďte do pánve, orestujte.
  • Nakonec přidejte čínskou omáčku Shan’shi, odstavte z plotny a promíchejte.
  • Podávejte s rýží a zdobte bylinkami. Tentokrát jsme použila šnytlík.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang