Sójové maso se zázvorem a sladkokyselou čínskou omáčkou
![](https://www.vmagazin.cz/wp-content/uploads/2021/05/sojove-maso-s-cinskou-omackou-1024x683.jpg)
Protože se zase ochladilo, nemohla jsem včera při nákupu minout zázvor, který dokáže alespoň trochu zahřát. Do nákupního košíku jsem ještě přidala pikantní omáčku Shan’shi, rýži, pórek, zázvor a sójové maso.
Rychlé a velmi dobré bezmasé jídlo, které potěší nejen vegetariány, zvládnete uvařit za půl hodiny.
Samozřejmě, že jsem si přečetla složení omáčky Shan’shi! Ale nic extrémně závadného jsem nenašla. Posuďte sami: pitná voda, cukr, rajčatové pyré, kvasný lihový ocet, cibule, škrob, ananas, jedlá sůl, kyselina citronová, paprikový extrakt, slunečnicový olej. A chuťově je docela dobrá. Mně chutná takhle.
Recept
- Sójové maso (nejlépe nudličky) vložte do hrnce, přidejte lžičku soli a zalijte vroucí vodou. Nechte alespoň půl hodiny namáčet.
- Postavte si vodu na rýži. Zvolila jsem celozrnnou. Platí, že na jeden díl rýže se dávají dva díly vody. Nezapomeňte osolit!
- Na lžíci oleje osmahněte na kolečka nakrájený pórek. Poté přidejte na malé kostičky nakrájený zázvor a orestujte.
- Sójové maso sceďte a vymačkejte přebytečnou vodu. Přihoďte do pánve, orestujte.
- Nakonec přidejte čínskou omáčku Shan’shi, odstavte z plotny a promíchejte.
- Podávejte s rýží a zdobte bylinkami. Tentokrát jsme použila šnytlík.