Rychlý kuba – nejlepší recept

Tradiční české jídlo, které je velmi chutné, ovšem ne každému zachutná. Vyzkoušejte tento skvělý recept a třeba změníte názor, pokud vám kuba nechutná.

Houbový kuba je jedním z těch tradičních českých pokrmů, který má své pevné místo v kuchyni, ačkoliv ne každému se na první pokus může zalíbit. Tento recept na rychlého houbového kubu přináší moderní pohled na tuto chuťově zajímavou pochoutku. Používá sušené houby, krup, anglickou slaninu a česnek, vytvářejíc tak chutný a výživný pokrm, který se hodí pro všechny milovníky houbové kuchyně.

TIP: Vánoce vám zpříjemní také klasické perníčky nebo bramborový salát.

Složení

  • 5 stroužků česneku
  • 2 hrsti sušených hub
  • 500 g krup
  • 300 g anglické slaniny v celku
  • podle chuti sůl a pepř, špetka majoránky

Postup

  1. Kroupy přes noc namočíme do vody. Druhý den přilijeme vodu podle potřeby a uvaříme kroupy doměkka.
  2. Sušené houby zalijeme dostatkem studené vody a na mírném ohni je povaříme minimálně 20 minut. Anglickou slaninu pokrájíme na malé kostky a orestujeme ji na pánvičce.
  3. Potom všechny suroviny důkladně promícháme v pekáči, ke směsi přidáme prolisovaný česnek a koření. Pekáč dáme do trouby a 20 minut zapékáme. Hotového kubu podáváme s kyselou okurkou.

Tento rychlý houbový kuba je skvělým způsobem, jak si dopřát chutné jídlo, které v sobě nese tradici a moderní chuťový zážitek. Připravit ho je jednoduché a rychlé, a přesto nabízí výbornou chuť sušených hub a křupavé anglické slaniny. Může být skvělým doplňkem našeho jídelníčku, zejména v podzimních měsících, kdy je houbová sezóna v plném proudu. Podávejte ho s kyselou okurkou a buďte připraveni na to, že si získá své místo i v srdci těch, kteří tomuto pokrmu běžně nefandí.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang