Ovesné karbanátky s těstovinovým salátem – nejlepší recept

Vločky nasypeme do mísy, zalijeme vodou a 2 hodiny necháme odležet. Kedlubnu a zelí nastrouháme, cibuli pokrájíme nadrobno. Přidáme vejce a koření. Vše smícháme. Na oleji smažíme placičky z obou stran. Uvařená kolínka smícháme s nastrouhanou mrkví a sterilovanou směsí kukuřice, hrášku a papriky. Přidáme tatarskou omáčku a trochu soli, karí a pepře. Vše dobře promícháme a necháme vychladit. Hotové jídlo ještě dozdobíme nasekanou řeřichou.

Suroviny – karbanátky

200g ovesných vloček, 1 kedlubna, 1/4 hlávky zelí, 2 cibule, 3 vejce, sůl, pepř, česnek, majoránka, drcený kmín či jiné koření dle chuti

Těstovinový salát

500g kolínek, 2 mrkve, 1 sklenice směsi kukuřice, hrášku, papriky, 100ml tatar. omáčky, špetka soli, karí a pepře