Halušky s brynzou a opečenou slaninou

Pravé slovenské halušky se stali velmi oblíbeným jídlem i u nás. Běžně je můžeme vidět na jídelním lístku v různých restauracích, ale není nad domácí přípravu. Halušky si navíc můžeme vychutnat hned na několik způsobů. Naučit se je můžete i na stránkách halusky.cz.

Ingredience: 800 g brambor 400 g polohrubé mouky1 lžíce soli

Celé brambory dáme vařit i se slupkou do měkka. Když jsou uvařené, necháme je vychladit a oloupeme. Oloupané brambory pak nastrouháme na struhadle do větší misky a posolíme jednou lžící soli. Do nastrouhaných brambor pak přidáme mouku a vypracujeme tekuté, dobře propracované těsto. Pomocí haluškové mísy do vroucí vody padají menší halušky, které jsou hotové, když vyplavou na povrch.

Halušky je možné podávat hned na několik způsobů. Tradičním způsobem je samozřejmě brynza, která je ale pro některé příliš slaná. Slanou brynzu můžeme zjemnit smetanou, když ji společně pár minut povaříme. Nakonec můžeme přidat na kostičky nakrájenou a pořádně osmaženou slaninu, která Vám z halušek udělá ty pravé, slovenské.