Vánoční káva – nejlepší recept

Žloutky a cukr společně utřeme do hladké pěny. Mléko svaříme, vychladíme a pomalu přimícháme do žloutkové pěny společně s 500 ml rumu. Tekutinu našleháme elektrickým šlehačem, přecedíme a nalijeme do čisté skleněné lahve s kvalitním víčkem.

Chladíme do druhého dne. Vaječný koňak podáváme samotný nebo s kávičkou. Instantní kávu zalijeme v kastrůlku 200ml vroucí vody, vhodíme skořici, badyán, hřebíček a necháme minimálně 5 minut louhovat. Hotovou kávu osladíme cukrem. Nezapomeneme scedit koření.

Na dno varné sklenky nalijeme 40ml (stopečku) vaječného likéru a poté pomalu přes lžičku přiléváme kávu. Ozdobíme šlehačkou a čokoládovým sypáním.

Suroviny – vaječný koňak

200g cukru moučky, 6 čerstvých žloutků, 450ml mléka, 500ml rumu

Káva

2 badyány, 1 celá skořice, 5 hřebíčků, 2 lžičky cukru, 2 větší lžičky instantní kávy, šlehačka a čokoládové sypání podle chuti na ozdobu

Štítky: káva, káva recept

Podobné recepty