Třešňový koláček – raw strava

Tento osvěžující a lahodný raw třešňový koláč je velmi snadný na přípravu a využívá některé z nejvýživnějších surovin. Díky sladkosti fíků, datlí a třešní, bohatosti kakaového prášku a voňavému nádechu vanilkového extraktu nebudete věřit, jak báječně tento koláč chutná.

Klasický letní dezert – třešňový koláč. Ale co kdybyste chtěli něco změnit a připravit skutečně jedinečnou verzi? Pokud hledáte dobrodružnou sladkou pochoutku během příštího letního setkání, nemůžete udělat chybu s raw třešňovým koláčem z nejkvalitnějších potravin.

Třešňový koláček

Tento recept je stejně snadný jako chutný. Třešňová náplň začíná třešněmi a ostatní ingredience se smíchají, aby náplň získala hlubokou sladkost s nádechem kakaa. Po rozetření náplně do syrového korpusu (koupeného v obchodě nebo domácího) se ozdobí čerstvými třešněmi a koláč je připraven k podávání.

Přirozená sladkost třešní a fíků v náplni se dokonale snoubí s lehce nahořklým kakaovým práškem a přídavek datlí dodává náplni intenzivní chuť podobnou karamelu. Čerstvost třešní na povrchu a hřejivost vanilkového extraktu dokonale dotvářejí chuť.

Třešňová náplň je měkká a chutná neuvěřitelně svěže.

Skutečná krása této raw verze třešňového koláče spočívá v chutích a texturách, které ho činí jedinečným. Měkký korpus představuje lahodný kontrast a kousky třešní, fíků a datlí dodávají každému soustu vzrušující příval chuti.

Ingredience

  • 1 ½ šálku vypeckovaných datlí
  • ¾ šálku syrových fíků
  • 1 ½ lžíce kakaového prášku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 10 třešní, čerstvých nebo mražených a zbavených pecky
  • korpus (kupovaný nebo domácí)
Třešňový koláč se hodí ke každé příležitosti.

Postup

  1. Datle bez pecky a fíky vložte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nevznikne těsto.
  2. Vytvořte kouli a fíkovým a datlovým těstem vyložte dno 23centimetrové formy na pečení. Vložte na 10 minut do chladničky.
  3. V malé misce smíchejte syrové kakao a vanilkový extrakt.
  4. Třešně vložte do kuchyňského robotu (nebo mixéru) a rozmixujte dohladka.
  5. Vyjměte těsto z lednice a rozetřete na něj třešňové pyré.
  6. Na třešňové pyré nasypte směs kakaového prášku a vanilkového extraktu.
  7. Koláč nechte alespoň 30 minut zmrazit.
  8. Během posledních 5 minut zmrazování koláč vyjměte a podle potřeby ozdobte vrchní část celými třešněmi.
  9. Vložte zpět do mrazničky na zbývající dobu.
  10. Po vyjmutí z mrazničky koláč nakrájejte a podávejte.

Ať už hledáte dobrodružnou variantu klasického dezertu, nebo jen něco zábavného a chutného na příští večírek, tento třešňový koláč bude určitě hitem. Své hosty ohromíte nejen jedinečným chuťovým profilem, ale všichni si zamilují krémovou strukturu a krásnou prezentaci tohoto jedinečného dezertu.

Vyzkoušejte také recepty na meruňkový koláč, nepečený cheesecake, borůvkový koláč s drobenkou a meruňkový raw dort.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang