Thajské kuře s chilli a limetkou – nejlepší recept

Maso nakrájíme na tenké proužky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Na připravený plátek masa položíme dva lístky bazalky a stočíme do roličky. Aby maso lépe drželo pohromadě, propíchneme ho špejlí. V misce rozšleháme vejce, přidáme solamyl, sójovou omáčku, chilli omáčku a polovinu vymačkané šťávy z limetky. Marinádu promícháme a přidáme 1 lžičku oleje.

Rolky naložíme do marinády a necháme je do druhého dne marinovat v lednici. Druhý den maso vyndáme a usmažíme v pánvi s rozehřátým olejem. Podáváme s nudlemi pokapané limetkovou šťávou.

Suroviny

400g kuřecího masa, 3-4 lžičky sladké chilli omáčky, 2 lžičky solamylu, 1 lžička tmavé sójové omáčky, 1 vejce, šťáva z 1 limetky, snítka čerstvé bazalky, špetka soli a bílého pepře, olej dle potřeby