Syrové Tacos – raw strava
| 11.3.2014 | Hlavní jídlo |
- 4 velké portabello houby
- 2 lžíce vlašských ořechů
- 2 lžíce sušených rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce Tamari omáčky
- 1 lžička kmínu
- 2 šálek cherry rajčat
- 2 pálivé papričky jalapeňos
- 1/2 šálku čerstvé lístky koriandru
- 1/2 velké cibule
- 1 avokádo
- 1/4 šálku piniových oříšků
- 1 hrnek cukety
- 1 polévková lžíce hořčičných semínek
- šťávu z 1 limetky
- špetka černého pepře
- 1/2 šálku vody
- Pokud neseženete portabello houby, můžete použít Jidášovo ucho, nebo hlívu ústřičnou. Houby dejte přes noc namočit ve vodě a nakrájejte je na malé kousky.
- Vlašské ořechy nasekejte v sekáčku.
- Sušená rajčata namelte na jemnou drť.
- Stroužky česneku prolisujte.
- Houby smíchejte s dalšími surovinami a uložte je marinovat na 4 hodiny do lednice.
- Cherry rajčata nakrájejte.
- Pálivé papričky nasekejte najemno.
- Lístky koriandru nasekejte nadrobno.
- Cibuli nakrájejte najemno.
- Avokádo oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Všechny suroviny na salsu vložte do mísy, kterou uložte do lednice pro promísení chutí.
- Cuketu oloupejte a nakrájejte.
- Všechny suroviny na omáčku umixujte v mixéru do hladka.
- Do listů římského salátu vložte Taco maso, které zalijte salsou a omáčkou. Servírujte.
Nákup vybraných surovin pro tento recept:
Tamari sojová omáčka![]() |