Syrové Tacos – raw strava

| 11.3.2014 | Hlavní jídlo |

  1. 4 velké portabello houby
  2. 2 lžíce vlašských ořechů
  3. 2 lžíce sušených rajčat
  4. 2 stroužky česneku
  5. 1 lžíce Tamari omáčky
  6. 1 lžička kmínu
  1. 2 šálek cherry rajčat
  2. 2 pálivé papričky jalapeňos
  3. 1/2 šálku čerstvé lístky koriandru
  4. 1/2 velké cibule
  5. 1 avokádo
  1. 1/4 šálku piniových oříšků
  2. 1 hrnek cukety
  3. 1 polévková lžíce hořčičných semínek
  4. šťávu z 1 limetky
  5. špetka černého pepře
  6. 1/2 šálku vody
  1. Pokud neseženete portabello houby, můžete použít Jidášovo ucho, nebo hlívu ústřičnou. Houby dejte přes noc namočit ve vodě a nakrájejte je na malé kousky.
  2. Vlašské ořechy nasekejte v sekáčku.
  3. Sušená rajčata namelte na jemnou drť.
  4. Stroužky česneku prolisujte.
  5. Houby smíchejte s dalšími surovinami a uložte je marinovat na 4 hodiny do lednice.
  6. Cherry rajčata nakrájejte.
  7. Pálivé papričky nasekejte najemno.
  8. Lístky koriandru nasekejte nadrobno.
  9. Cibuli nakrájejte najemno.
  10. Avokádo oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  11. Všechny suroviny na salsu vložte do mísy, kterou uložte do lednice pro promísení chutí.
  12. Cuketu oloupejte a nakrájejte.
  13. Všechny suroviny na omáčku umixujte v mixéru do hladka.
  14. Do listů římského salátu vložte Taco maso, které zalijte salsou a omáčkou. Servírujte.

Kristina Ladecka

Nákup vybraných surovin pro tento recept:

  Tamari sojová omáčka