Šlehaná pomazánka – nejlepší recept

Už vás nebaví stále stejné sendviče k obědu? Už nemusíte hledat dál, protože tato šlehaná pomazánka z vařeného libového masa způsobí revoluci ve vaší sendvičové hře. Tato pomazánka je vyrobená z libového masa a také snadno připravitelná.

Šlehaná pomazánka z vařeného libového masa je univerzální pochoutka, která dodá každému pokrmu výraznou chuť. Tato pomazánka je zdravější a chutnější alternativou ke svým protějškům, jako je máslo nebo majonéza.

Šlehaná pomazánka

Jednou z hlavních výhod šlehané pomazánky z vařeného libového masa je její výživová hodnota. Jak už název napovídá, je vyrobena z libového masa, takže představuje vysoce proteinovou variantu pro ty, kteří se snaží udržovat zdravou stravu. Je také bezlepková, takže je vhodnou volbou pro osoby s dietními omezeními. Jelikož je navíc vyroben ze skutečného masa, a ne ze zpracovaného, je mnohem zdravější alternativou k jiným pomazánkám s vysokým obsahem nezdravých tuků a přísad.

Všestrannost šlehané pomazánky z vařeného libového masa je působivá. Lze ji použít jako pomazánku na sendviče, wrapy nebo toasty, jako dip na zeleninu nebo krekry, nebo dokonce jako posyp na saláty či pečené brambory. Krémová konzistence a výrazná chuť našlehané pomazánky z vařeného masa z ní činí oblíbenou ingredienci mnoha domácích kuchařů i profesionálních šéfkuchařů.

Kromě lahodné chuti a zdravotních přínosů je šlehaná pomazánka také vhodnou variantou pro přípravu jídla. Můžete ji připravit předem a skladovat v chladničce po dobu několika dní, takže ji lze snadno a rychle použít do jídel během celého týdne. Dobře se také mrazí, což znamená, že si můžete připravit velkou dávku a uskladnit ji pro pozdější použití.

Ingredience

  • 1 šálek uvařeného libového masa
  • 1/2 šálku rostlinného másla
  • 1/4 šálku kečupu
  • 1/4 šálku šlehačkové smetany
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1/4 šálku nasekané pažitky na ozdobu

Postup

  1. V míse smíchejte uvařené libové maso a rostlinné máslo. Ujistěte se, že obě ingredience mají pokojovou teplotu, aby se snadno promíchaly.
  2. Pomocí ručního nebo stojanového mixéru šlehejte směs, dokud nebude hladká a krémová. To by mělo trvat přibližně 3-5 minut.
  3. Jakmile se maso a máslo dobře spojí, přidejte kečup, šlehačku a sůl. Pokračujte v míchání, dokud se všechny přísady zcela nevstřebají.
  4. Jakmile je vše smícháno, ochutnejte a upravte koření podle svých preferencí.
  5. Směs přelijte do sklenice nebo vzduchotěsné nádoby a nechte ji asi 30 minut až hodinu chladit v lednici. To umožní, aby pomazánka zhoustla a lépe se s ní manipulovalo.
  6. Po vychladnutí vyjměte pomazánku z lednice a zkontrolujte její konzistenci. Pokud je příliš hustá, můžete přidat lžíci mléka nebo vody, aby povolila.
  7. Nakonec je čas namazat tuto lahodnou směs na váš oblíbený chléb nebo krekry.
  8. Na ozdobu posypte pomazánku nasekanou pažitkou.

Tato našlehaná pomazánka z vařeného libového masa se hodí nejen na sendviče, ale lze ji použít i na různé způsoby. Je to ideální svačinka na večírky, pohoštění nebo i jako rychlá snídaně. Nejlepší na tom je, že ji lze připravit dopředu a skladovat v chladničce až týden.

TIP: Vyzkoušejte recepty na avokádovou pomazánku, ředkvičkovou pomazánku, celerovou pomazánku nebo mrkvovou pomazánku.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang