Slavnostní čokoládový dort – nejlepší recept
Žloutky umícháme s cukrem, přidáme olej, mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh z bílků. Dáme do vysypané formy a upečeme. Vychladlý korpus překrojíme a potřeme marmeládou. Připravíme krém: ve vodě uvaříme pudinky a přimícháme máslo. Tvaroh smícháme s cukrem, ochutíme rumem. Nakonec vše vymixujeme do hladkého krému.
Dort naplníme a ozdobíme falešným marcipánem: do mikrovlnky dáme cukroví asi na minutu (dokud se nenafoukne). Přidáme citronovou šťávu a cukr. Vzniklou hmotu vyválíme na vále posypaném škrobovou moučkou a naaranžujeme na dort.
Suroviny na korpus
5 vajec, 140g cukru krystalu, 4 lžíce oleje, 140g polohrubé mouky, 1/2 kypřícího prášku, 20g kakaa, marmeláda na potření
Krém
300ml vody, 2 vanilkové pudinky, 250g másla, 2 vanilkové pudinky, 250g másla, 2 jemné tvarohy, 4 lžíce cukru moučky, 2 lžíce rumu
Falešný marcipán
8-10 kousků pěnového cukroví marshmallow, 1/2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce cukru moučky