Slaný štrúdl – nejlepší recept

Dnes vás chceme poškádlit receptem připraveným během několika minut. Nejlepší řešení, když se k vám přátelé na poslední chvíli pozvou na večeři.

Skvěle se hodí nakrájený na kostičky jako předkrm nebo jako hlavní chod večeře, je to velmi skvělý pokrm, který vás rázem zbaví starostí a překvapí vaše hosty!

Suroviny

  • 1 listové těsto
  • 100 ml kečupu
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g salámu v celku (junior, gothaj)
  • špetka oblíbeného koření (bazalka, pepř, kmín, apod.)

Postup

  1. Rozmrazíme listové těsto. Zatím si připravíme směs, kterou budeme štrúdl potírat. Rozstrouháme salám a dáme ho na pánev společně s kečupem a česnekem. Okořeníme a osmahneme.
  2. Těsto rozdělíme na dva díly (budeme připravovat dva štrúdly) a vyválíme na tenoučké pláty. Oba štrúdly pomažeme směsí a zabalíme.
  3. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v dobře předehřáté troubě asi 10 minut. Zdobíme kečupem či sýrem.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang