Salát s lososem a chřestem – nejlepší recept

Lososa omyjeme a nakrájíme na kousky. Kousky vložíme do mísy a pokapeme je šťávou z jedné poloviny citronu, osolíme a přidáme dvě lžíce olivového oleje. Necháme 30 minut marinovat. Poté rozehřejeme máslo na pánvi a kousky lososa z obou stran opečeme.

Rukolu smícháme s nakrájenými rajčátky, octem a olivovým olejem. Zlehka vše promícháme. Nahoru přidáme křehký chřest a osmažené kousky lososa. Zakapeme citronovou šťávou. Na závěr salát podle vlastní chuti opepříme, osolíme a podáváme s čerstvým bílým pečivem.

Suroviny

400g lososa, 200g nakládaného bílého chřestu, 500g rukoly, 100g cherry rajčátek, 1 citron, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce másla, trocha olivového oleje, 1 lžíce růžového vinného octa