Polévka se zázvorem – nejlepší recept

Pokud jste o víkendu navštívili farmářský trh a přinesli si domů krásný svazek mrkve, pak je tento recept na mrkvovou polévku určen právě vám. Jsou hlavní ingrediencí tohoto snadného receptu spolu s několika základními surovinami, které už pravděpodobně máte ve své kuchyni.

Suroviny

  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • 100 g cizrny
  • 400 g brambor
  • zázvor dle chuti
  • sůl podle potřeby

Postup

  1. Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě, potom slijeme vodu a dáme do hrnce spolu s ostatní omytou a pokrájenou zeleninou a bramborami.
  2. Zázvor nastrouháme nebo nakrájíme na kostičky. Čím více zázvoru přidáme, tím bude polévka ostřejší.
  3. Zalijeme vodou tak, aby voda pokryla všechnu zeleninu. Přidáme sůl a vaříme do změknutí. Vývar ze zeleniny má dostatečně výraznou chuť, takže kromě soli není třeba ničím dochucovat.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang