Polévka se zázvorem – nejlepší recept
Pokud jste o víkendu navštívili farmářský trh a přinesli si domů krásný svazek mrkve, pak je tento recept na mrkvovou polévku určen právě vám. Jsou hlavní ingrediencí tohoto snadného receptu spolu s několika základními surovinami, které už pravděpodobně máte ve své kuchyni.
Suroviny
- 1 pórek
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 100 g cizrny
- 400 g brambor
- zázvor dle chuti
- sůl podle potřeby
Postup
- Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě, potom slijeme vodu a dáme do hrnce spolu s ostatní omytou a pokrájenou zeleninou a bramborami.
- Zázvor nastrouháme nebo nakrájíme na kostičky. Čím více zázvoru přidáme, tím bude polévka ostřejší.
- Zalijeme vodou tak, aby voda pokryla všechnu zeleninu. Přidáme sůl a vaříme do změknutí. Vývar ze zeleniny má dostatečně výraznou chuť, takže kromě soli není třeba ničím dochucovat.