Pohankové sušenky – nejlepší recept
Pohankové sušenky – pohanková mouka dodává těmto vysokým, nadýchaným sušenkám skvělou oříškovou chuť a také výživové hodnoty.
Suroviny
- 1 hrnek pohankových vloček
- 1 hrnek bezlepkové mouky
- 1 hrnek cukru moučky
- 1 kypřící prášek
- 1 vejce
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- sekané vlašské ořechy
- kokos a rozinky podle chuti
- špetka skořice
- 2 lžíce kakaa
- 1 vanilkový cukr
Postup
- Do nádoby nasypeme mouku, pohankové vločky (můžeme přidat také pohankové klíčky), cukr moučku a prášek do pečiva.
- Přidáme, co máme rádi – nasekané ořechy, rozinky a kokos podle chuti. Přisypeme 2 lžíce kakaa a směs dochutíme skořicí.
- Vše důkladně promícháme a přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vzniklé těsto by mělo mít tužší konzistenci.
- Na plech vyložený pečícím papírem dáme placičky, které tvoříme rukou z připraveného těsta.
- Pohankové sušenky pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 15 minut, záleží na troubě.