Pohankové sušenky – nejlepší recept

Pohankové sušenky – pohanková mouka dodává těmto vysokým, nadýchaným sušenkám skvělou oříškovou chuť a také výživové hodnoty.

Suroviny

  • 1 hrnek pohankových vloček
  • 1 hrnek bezlepkové mouky
  • 1 hrnek cukru moučky
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • sekané vlašské ořechy
  • kokos a rozinky podle chuti
  • špetka skořice
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 vanilkový cukr

Postup

  1. Do nádoby nasypeme mouku, pohankové vločky (můžeme přidat také pohankové klíčky), cukr moučku a prášek do pečiva.
  2. Přidáme, co máme rádi – nasekané ořechy, rozinky a kokos podle chuti. Přisypeme 2 lžíce kakaa a směs dochutíme skořicí.
  3. Vše důkladně promícháme a přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vzniklé těsto by mělo mít tužší konzistenci.
  4. Na plech vyložený pečícím papírem dáme placičky, které tvoříme rukou z připraveného těsta.
  5. Pohankové sušenky pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 15 minut, záleží na troubě.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang