Pikantní dýňová polévka – raw strava

| 4.11.2013 | Polévky | dýně, místní potraviny, avokádo, cibule, česnek, mrkev, rajče

  1. cca 500 g dýně
  2. 4 mrkve
  3. 3 rajčátka
  4. 2 stonky petrželky kudrnky (celé + kousek na ozdobu)
  5. 1 malá cibulka (červená je jemnější)
  6. 1 stroužek česneku
  7. chilli
  8. kurkuma, kari, skořice, namletý kmín, sůl, pepř, citronová šťáva
  9. na ozdobu: dýňová semínka (kdo nemá, lze přidat jiné oříšky), olivový olej, petrželka
  10. vodu na zředění
  11. pro jemnější, smetanovou chuť: avokádo
  1. Pokud používáme přes noc namočené oříšky, rozmixujeme je na jemno jako první.
  2. Potom do mixéru přidáme veškeré ingredience, kromě těch na dozdobení. Avokádo může, ale nemusí být, polévka je výborná i bez toho.
  3. Než začneme mixovat přilijeme trochu vody, do 40°C.
  4. Koření přidáváme dle své chuti.
  5. Rozmixujeme, rozředíme na hustotu, kterou máme rádi, dochutíme a servírujeme zdobené petrželkou, dýňovými semínky (či jinými oříšky), a zakapeme trochou olivového oleje.
  1. Pikantní polévka na zahřátí organismu.

Iva Balounová