Pikantní dýňová polévka – raw strava
| 4.11.2013 | Polévky |
dýně, místní potraviny, avokádo, cibule, česnek, mrkev, rajče
- cca 500 g dýně
- 4 mrkve
- 3 rajčátka
- 2 stonky petrželky kudrnky (celé + kousek na ozdobu)
- 1 malá cibulka (červená je jemnější)
- 1 stroužek česneku
- chilli
- kurkuma, kari, skořice, namletý kmín, sůl, pepř, citronová šťáva
- na ozdobu: dýňová semínka (kdo nemá, lze přidat jiné oříšky), olivový olej, petrželka
- vodu na zředění
- pro jemnější, smetanovou chuť: avokádo
- Pokud používáme přes noc namočené oříšky, rozmixujeme je na jemno jako první.
- Potom do mixéru přidáme veškeré ingredience, kromě těch na dozdobení. Avokádo může, ale nemusí být, polévka je výborná i bez toho.
- Než začneme mixovat přilijeme trochu vody, do 40°C.
- Koření přidáváme dle své chuti.
- Rozmixujeme, rozředíme na hustotu, kterou máme rádi, dochutíme a servírujeme zdobené petrželkou, dýňovými semínky (či jinými oříšky), a zakapeme trochou olivového oleje.
- Pikantní polévka na zahřátí organismu.