Pikantní dýňová polévka – raw strava

Tato lahodná a výživná syrová pikantní dýňová polévka je přesně to, co potřebujete k pikantnímu zpestření jídla. S přísadami, jako je mrkev, rajčata, petrželka a další ingredience je to polévka, která má říz.

Pokud hledáte recept na chutnou a zdravou polévku, která se nemusí vařit, měli byste vyzkoušet tuto osvěžující a aromatickou syrovou pikantní dýňovou polévku. Tato jednoduchá polévka je připravena z čerstvých sezónních surovin a jistě uspokojí i ty nejnáročnější chuťové pohárky.

Pikantní dýňová polévka

Tato pikantní polévka se snadno připravuje; stačí všechny ingredience smíchat v mixéru nebo kuchyňském robotu a rozmixovat dohladka. Nepodléhejte pokušení tuto lahodnou polévku vařit; syrová zelenina jí dodá úžasně svěží chuť. Aby byla polévka ještě neodolatelnější, ozdobte každou porci dýňovými semínky, kapkou olivového oleje a snítkou petrželky.

Pro ty, kterým se zdá koření této polévky příliš ostré, ji můžete zředit trochou vody. Pro jemnější a krémovější texturu můžete přidat několik kousků avokáda. Jemné ovoce bohaté na vitamíny se velmi dobře hodí k chuti mrkve a dýně a navíc polévce dodá další krémovitost.

Polévku si můžete vychutnat kdykoli během roku.

Polévka je skvělá varianta oběda nebo večeře během horkého léta a můžete si ji vychutnat i v chladnějších měsících, abyste zahřáli žaludek i duši. Vyzkoušejte ji při příštím jídle a budete rádi.

Ingredience

  • 1 středně velká dýně
  • 2 velké mrkve
  • 2 velká rajčata
  • ½ šálku petrželky, jemně nasekané
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 2 lžičky chilli
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička kari
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • na ozdobu: hrst dýňových semínek, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce nasekané petrželky
  • voda na zředění
  • avokádo pro jemnější a krémovější chuť
Dýňová polévka je ideálním pokrmem pro zábavu nebo rychlou rodinnou večeři.

Postup

  1. Dýni oloupejte a nakrájejte na kostky. Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na kostičky.
  2. Nakrájejte rajčata a vložte je do středně velké mísy.
  3. Petrželku, cibuli a česnek nasekejte najemno a přidejte k rajčatům.
  4. Smíchejte chilli, kurkumu, kari, kmín, skořici, sůl a pepř a posypte jimi zeleninu.
  5. Přidejte citronovou šťávu a všechny ingredience promíchejte.
  6. Dýni a mrkev vložte do mixéru a mixujte, dokud nebudou nakrájeny na malé kostičky.
  7. Do mixéru přidejte směs rajčat a zeleniny a mixujte, dokud se všechny ingredience nespojí.
  8. Nalijte do misek a ozdobte dýňovými semínky, olivovým olejem a petrželkou.
  9. V případě potřeby přidejte do polévky trochu vody, abyste snížili pálivost.
  10. Pro jemnější a krémovější chuť přidejte avokádo.

Nejenže vám dýňová polévka poskytne všechny dobroty dýně, mrkve a rajčat, ale je také plná chuti a živin. A co je nejlepší, nemusí se vařit, takže stačí ingredience jen rozmixovat a je hotovo.

TIP: Vyzkoušejte recepty hokaido, rajskou polévku s rýží, veganskou pórkovou polévku, hrachovou polévku, polévku ze zeleného chřestu, polévka z červeného zelí nebo čínskou polévku (recept).

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang