Pestrý ovocný koláč – nejlepší recept

Jako dezert upečte vydatný ovocný koláč. Využijte letní hojnost nádherných bobulí k přípravě tohoto oblíbeného rodinného pokrmu.

Suroviny – těsto

  • 400 g hladké mouky
  • 250 g mletých mandlí
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 250 g změklého másla
  • 100 g pískového cukru
  • 2 sáčky vanilkového cukru

Na obložení

  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 litr mléka
  • 7 lžic pískového cukru
  • 2 sáčky bezbarvého dortového želé
  • asi 1 kg různého ovoce

Postup

  1. Vypracujeme těsto, rozválíme je a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme 15 minut a necháme vychladnout.
  2. Mezitím rozmícháme pudinkový prášek a 5 lžic cukru ve 100 ml mléka. Zbytek mléka dáme vařit. Do vroucího mléka vlijeme rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání krátce povaříme.
  3. Rozetřeme na upečený korpus a necháme 2 hodiny chladit, dokud pudink neztuhne.
  4. Připravíme si ovoce a v pruzích ho narovnáme na koláč. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu, přidáme zbytek cukru a želé rozetřeme štětcem na ovoce.
  5. Necháme ztuhnout. Podle chuti můžeme podávat i se šlehačkou.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang