Pestrý ovocný koláč – nejlepší recept
Jako dezert upečte vydatný ovocný koláč. Využijte letní hojnost nádherných bobulí k přípravě tohoto oblíbeného rodinného pokrmu.
Suroviny – těsto
- 400 g hladké mouky
- 250 g mletých mandlí
- špetka soli
- 2 vejce
- 250 g změklého másla
- 100 g pískového cukru
- 2 sáčky vanilkového cukru
Na obložení
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 1 litr mléka
- 7 lžic pískového cukru
- 2 sáčky bezbarvého dortového želé
- asi 1 kg různého ovoce
Postup
- Vypracujeme těsto, rozválíme je a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme 15 minut a necháme vychladnout.
- Mezitím rozmícháme pudinkový prášek a 5 lžic cukru ve 100 ml mléka. Zbytek mléka dáme vařit. Do vroucího mléka vlijeme rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání krátce povaříme.
- Rozetřeme na upečený korpus a necháme 2 hodiny chladit, dokud pudink neztuhne.
- Připravíme si ovoce a v pruzích ho narovnáme na koláč. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu, přidáme zbytek cukru a želé rozetřeme štětcem na ovoce.
- Necháme ztuhnout. Podle chuti můžeme podávat i se šlehačkou.