Pestrý ovocný koláč – nejlepší recept
Vypracujeme těsto, rozválíme je a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme 15 minut a necháme vychladnout. Mezitím rozmícháme pudinkový prášek a 5 lžic cukru ve 100 ml mléka. Zbytek mléka dáme vařit. Do vroucího mléka vlijeme rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání krátce povaříme.
Rozetřeme na upečený korpus a necháme 2 hodiny chladit, dokud pudink neztuhne. Připravíme si ovoce a v pruzích ho narovnáme na koláč. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu, přidáme zbytek cukru a želé rozetřeme štětcem na ovoce. Necháme ztuhnout. Podle chuti můžeme podávat i se šlehačkou.
Suroviny – těsto
400g hladké mouky 250g mletých mandlí špetka soli 2 vejce 250g změklého másla 100g pískového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
Na obložení
2 sáčky vanilkového cukru 1 L mléka 7 polévkových lžic pískového cukru 2 sáčky bezbarvého dortového želé asi 1kg různého ovoce