Pastiňákové bramboráčky – nejlepší recept

Tyto neodolatelné bramboráky jsou ideální, když máte chuť na křupavý bramborový pokrm s nadýchaným vnitřkem, který je navíc jednoduchý na přípravu.

Pastiňákové bramboráčky jsou dozlatova osmažené bramborové placky pro jakoukoli denní dobu připravené pouze z několika základních surovin ze spíže. Tento tradiční pokrm můžete podávat s jablečnou omáčkou nebo zakysanou smetanou.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 500 g pastiňáku
  • 150 g uzeného boku
  • 2 vejce
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sušené majoránky
  • mletý černý pepř, sůl dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Pastiňák oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Obojí vložíme do větší mísy a přidáme vejce, na kostičky nakrájený uzený bok, rozetřené stroužky česneku, lžičku majoránky, mletý černý pepř, sůl a vše důkladně promícháme. Podle hustoty do těstíčka přidáme 2-3 lžíce hladké mouky. Promícháme.
  3. Na pánvi necháme rozehřát olej. Polévkovou lžící nabíráme připravené těsto a na pánvi z něho tvoříme placičky, které po obou stranách osmažíme dozlatova.
  4. Podáváme nejlépe s tatarskou omáčkou nebo s dipem a zeleninovými saláty.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang