Pastiňákové bramboráčky – nejlepší recept

Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastouháme. Pastiňák oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Obojí vložíme do větší mísy a přidáme vejce, na kostičky nakrájený uzený bok, rozetřené stroužky česneku, lžičku majoránky, mletý černý pepř, sůl a vše důkladně promícháme. Podle hustoty do těstíčka přidáme 2-3 lžíce hladké mouky. Promícháme.

Na pánvi necháme rozehřát olej. Polévkovou lžící nabíráme připravené těsto a na pánvi z něho tvoříme placičky, které po obou stranách osmažíme dozlatova. Podáváme nejlépe s tatarskou omáčkou nebo s dipem a zeleninovými saláty.

Suroviny

500g brambor, 500g pastiňáku, 150g uzeného boku, 2 vejce, 2-3 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, 1 lžička sušené majoránky, mletý černý pepř, sůl dle chuti, olej na smažení