Mrkvová polévka – nejlepší recept

Ve větším hrnci rozehřejeme máslo. Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Vložíme do hrnce a krátce orestujeme, asi 10 minut na mírném ohni. Poté mrkev zalijeme horkou vodou a rozdrobíme do ní bujón. Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky.

Vhodíme je do polévky, hrnrc přikryjeme pokličkou a vaříme asi 20 minut, dokud nejsou brambory měkké. Poté, co brambory změknou, polévku podle chuti osolíme a trochu opepříme. Vlijeme smetanu na vaření, zamícháme, krátce povaříme a zahustíme jíškou. (může být i instantní). Poté polévku opět mírně povaříme a ihned podáváme.

Polévku výborně dochutí Natur bujón zeleninový s devíti druhy zeleniny a olivovým olejem. Má snížený obsah soli, splňuje požadavky zdravé výživy, místo klasické soli je v něm sůl mořská.

Suroviny

4 mrkve 2 lžíce světlé jíšky 2 lžíce másla 1 kostka zeleninového bujónu 250 ml sladké smetany 1 l horké vody sůl mletý černý pepř 2 brambory