Marinovaný ananas – raw strava

Tento recept na marinovaný ananas je snadný na přípravu a překypuje sladkými a slanými chutěmi, které jistě potěší každého.

Kombinace sladké, pikantní a kořeněné chuti dělá z marinovaného ananasu neodolatelný doplněk každého jídla. Pokrm je plný jedinečných chutí, které v jiných jídlech nenajdete.

Marinovaný ananas

S příchodem léta se mnozí z nás vrhnou do kuchyně, aby experimentovali s osvěžujícími ovocnými pokrmy. Jedním z nejpříjemnějších a nejpřínosnějších receptů, které lze v létě připravit, je marinovaný ananas. Jedná se o jednoduchý, ale chutný pokrm, který je neuvěřitelně univerzální. Pokud hledáte výživnou letní pochoutku, je to rozhodně ta správná volba.

V závislosti na použitých surovinách a způsobu servírování jej lze podávat jako přílohu nebo hlavní jídlo. Můžete ho také použít na zmrzlinu, směs do smoothies, a dokonce i jako náplň do tacos nebo burritos. Vegetariánské burrito si o ananas přímo říká. Pokud chcete přidat trochu dekadence, zkuste ananas pokapat medem nebo limetkovou šťávou.

Ananas lze podávat samotný nebo ho přidat do mnoha pokrmů.

Při přípravě marinovaného ananasu je třeba mít po ruce několik klíčových ingrediencí. Budete samozřejmě potřebovat ananas, dále pomerančovou šťávu, skořici, muškátový oříšek a agávový sirup, který se použije na marinádu.

Nejprve budete muset ananas oloupat a zbavit jádřince a poté nakrájet na plátky. Na marinádu smíchejte v mixéru pomerančovou šťávu, koření podle chuti a sladidlo. Ananasové plátky přikryjte a vložte do marinády v chladničce alespoň na čtyři hodiny, aby byl výsledek optimální.

Kromě marinovaného ananasu je třeba připravit také odpovídající marmeládu. Zde můžete skutečně experimentovat s přísadami a chutěmi. Klasickou kombinací by bylo smíchání fíků, malin, agávového sirupu a lístků máty nebo bazalky. Marmeládu vytvořte podle svých chuťových preferencí a pro dokonalé servírování oba lahodné pokrmy spojte.

Ingredience

  • 1 ananas, oloupaný, zbavený jádřinců a nakrájený na plátky
  • 1 šálek pomerančové šťávy
  • skořice, muškátový oříšek a agávový sirup podle chuti
  • 1 šálek nakrájených fíků
  • 1/2 šálku malin
  • listy máty nebo bazalky na ozdobu
Marinovaný ananas je kombinace pikantní a sladké chuti.

Postup

  1. V mixéru rozmixujte pomerančovou šťávu, skořici, muškátový oříšek a agávový sirup.
  2. Do marinády vložte plátky ananasu a nechte je v chladničce chladit alespoň 4 hodiny.
  3. Mezitím rozmixujte fíky, maliny, agávový sirup a lístky máty/bazalky, dokud nevznikne hladká marmeláda.
  4. Marinovaný ananas podávejte s marmeládou a ozdobte fíky, malinami a lístky máty/bazalky.

Nakonec je marinovaný ananas letní pochoutka, která se snadno připravuje a je nekonečně univerzální pro všechny druhy pokrmů. Jeho pikantní, sladká chuť a žvýkací textura jistě rozechvějí vaše chuťové pohárky. Až budete příště hledat lahodný letní recept, vyzkoušejte marinovaný ananas.

Vyzkoušejte také recepty na ananasové smoothie, malinový koláč, malinovou zmrzlinu nebo ananasové minidortíky (recept).

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang