Makovo čokoládový dort – raw strava

Makovo čokoládový dort

Hledáte zdravý a chutný dezert, který si můžete vychutnat po večeři? Nehledejte nic jiného než tento raw makovo-čokoládový dort. K vytvoření této pochoutky, která jistě potěší každého, kdo má chuť na sladké, potřebujete pouze kuchyňský robot a pár ingrediencí.

Tento makový čokoládový dort je dokonalou pochoutkou, která kombinuje lahodnost se zdravými ingrediencemi. Je plný ořechů, datlí, meruněk a goji a obsahuje také mák pro lepší texturu.

Makový čokoládový dort

Milujete čokoládový dort, ale nemáte rádi kalorie nebo cukr, které jsou s ním obvykle spojeny? Pak si zamilujete raw makovo-čokoládový dort s vlašskými ořechy, datlemi, meruňkami a goji. Tento lahodný dort, který je zdravější a výživnější variantou, uspokojí vaše chutě na sladké, aniž by zničil vaši dietu.

Raw makovo-čokoládový dort s vlašskými ořechy, datlemi, meruňkami a goji je vytvořen bez pečení, takže ho můžete připravit snadno a rychle. Výživa obsažená v tomto dortu poskytuje i řadu zdraví prospěšných látek – myslete na vlákninu, vitaminy, minerály a antioxidanty.

Vlašské ořechy pomohou dodat zdravé tuky, zatímco datle, meruňky a goji dodají další vlákninu a živiny. Mák dodá dortu příjemnou oříškovou chuť a je také prospěšný, protože obsahuje řadu vitaminů a minerálů. Závěrečnou tečkou je samozřejmě kakao, která dodá dortu krásnou chuť a jedinečnou strukturu.

Ingredience

  • 2 šálky syrového máku
  • ½ šálku vlašských ořechů
  • 6-8 datlí
  • 2 meruňky zbavené pecky a nakrájené na kousky
  • 2 lžíce bobulí goji
  • ½ šálku syrového kakaového prášku
  • ½ šálku rozpuštěného kokosového oleje
  • špetka růžové himálajské mořské soli
Makovo-čokoládový dort je plný vitaminů, vlákniny a minerálů.

Postup

  1. V kuchyňském robotu rozmixujte mák a vlašské ořechy, dokud nedosáhnete hrubé struktury.
  2. Přidejte datle, meruňky a bobule goji a mixujte, dokud se vše nespojí a nedosáhnete lepivé konzistence.
  3. V samostatné misce smíchejte kakaový prášek, rozpuštěný kokosový olej a sůl.
  4. Kakaovou směs přelijte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud se vše nespojí a struktura nebude připomínat těsto.
  5. Vyložte 20centimetrovou pružinovou formu pečicím papírem. Vtlačte směs do formy.
  6. Před podáváním nechte alespoň dvě hodiny v chladničce.

Tento dort je chutnou a zdravou alternativou tradičních pečených dortů. Můžete si ho také přizpůsobit vlastními oblíbenými přísadami! Mák dodá dortu křupavou strukturu a datle sladkou chuť.

Vyzkoušejte také čokoládový dort (recept), čokoládový cheesecake, nepečený cheesecake nebo meruňkový raw dort.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang