Low Carb Tiramisu

Toto Tiramisu jsem dělala nedávno na naši lowcarb párty, a teď opakuju pro bratra k narozeninám, takže jsem konečně mohla změřit a počítat všechno, aby z toho vznikl recept a ne jako vždy, když dělám vše od oka 😀

Nejlepší je začít ,,piškotama“ jelikož se to bude péct a chladnout

oopsie piškoty

 6 vajec

200g creamcheese

sladidlo

prdopeč

Vyšleháme bílky s prdopeč do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s creamcheese a sladidlem. Potom jednoduše smícháme, zlehka a dáme péct na 200 st. asi na 12 minut

Upečenou placku necháme vychladnout, pokud možno na mřížce, ať se nám nezapaří

Jakmile je chladná, můžeme ji nakrájet podle velikosti naší formy, nebo plechu na proužky (piškoty)

Mezitím si vyšleháme krém.

Krém:

700g mascarpone

100g creamcheese

245g zakyska

2 žloutky

sladidlo

Do hotového zamícháme zlehka ušlehanou šlehačku, ze dvou balení

Jdeme si zahrát na sochaře a naskládáme vrstvy tiramisu

Nakrájené plátky oopsie piškotů máčíme do silnýho kafe a skládáme do formy

Na tuto vrstvu nandáme krém

Další vrstva jsou opět máčené piškoty v kafi a pak druhá vrstva krému

Když máme vše spotřebováno, tak šoupneme formy do lednice.

Po zkušenostech bych řekla, že toto psané množství je na 14 porcí. Tak si množství podělte podle potřeby

Nutriční hodnoty:

celá dávka- 24600 KJ; 92g B; 42g S; 593g T

1 porce(1/14)- 1757 Kj; 6,5g B; 3g S; 42g T

Necháme uležet v lednici aspoň 7 hodin a před podáváním hojně posypeme kakaem

Dobrou chuť