Lněné sušenky – raw strava

| 3.11.2013 | Sušené |

  1. lněná semínka
  2. cibuli
  3. česnek
  4. sůl
  1. Večer nasypeme semínka do misky a zalijeme je vodou (jejich objem se dost zvětší, takže není proč šetřit). Přes noc nabudou a vytvoří se kolem nich jakýsi sliz. Pokud jste dali příliš mnoho vody, můžete semínka procedit.
  2. Poté vezmeme cibuli a česnek a v mixéru z nich uděláme pyré. To smícháme s procezenými lněnými semínky a troškou soli.
  3. Dáme vysušit v sušičce.
  4. Pokud používáte pečící papír, radím vám ho před sušením lehce potřít rostlinným olejem, lněnky se tak nebudou příliš lepit k jeho povrchu.
  1. Jako takové jsou výborná svačinky. Velmi ráda je však jím spolu s avokádem a v takovém případě už postačí jako celý chod. Lněné krekry mohou sloužit i jako náhrada za pečivo, na kterou mažeme různé pomazánky.

Raw Katka