Lněné sušenky – raw strava
| 3.11.2013 | Sušené |
- lněná semínka
- cibuli
- česnek
- sůl
- Večer nasypeme semínka do misky a zalijeme je vodou (jejich objem se dost zvětší, takže není proč šetřit). Přes noc nabudou a vytvoří se kolem nich jakýsi sliz. Pokud jste dali příliš mnoho vody, můžete semínka procedit.
- Poté vezmeme cibuli a česnek a v mixéru z nich uděláme pyré. To smícháme s procezenými lněnými semínky a troškou soli.
- Dáme vysušit v sušičce.
- Pokud používáte pečící papír, radím vám ho před sušením lehce potřít rostlinným olejem, lněnky se tak nebudou příliš lepit k jeho povrchu.
- Jako takové jsou výborná svačinky. Velmi ráda je však jím spolu s avokádem a v takovém případě už postačí jako celý chod. Lněné krekry mohou sloužit i jako náhrada za pečivo, na kterou mažeme různé pomazánky.