Lněné placky s fíky – raw strava

| 4.12.2013 | Sušené |

  1. lněná semínka hnědá
  2. sušené fíky
  3. hrozinky
  4. RAW kakao
  5. skořice
  6. vanilka
  7. perníkové koření
  8. agáve sirup
  1. Lněná semínka přes noc namočte a ráno propláchněte. Následně je můžete umixovat v mixéru, ale ne úplně na kaši, jen aby se rozdrobila.
  2. Sušené fíky a hrozinky přes noc namočte do vody, kterou ráno slijte. Fíky i hrozinky umixujte v mixéru, čímž je rozmělníte na menší části.
  3. Poměr suroviny volte asi třetinový, ale pokud přidáte více lněných semínek, rozhodně to nebude na škodu.
  4. Takto připravené suroviny vložte do mísy a ručně směs promíchejte.
  5. Přidejte koření dle vlastní chuti. S perníkovým koření máte perníkové placky. Dobrá směs je také RAW kakao, skořice a vanilka. Směs je sama o sobě dost sladká, ale pokud chcete, můžete přidat i agáve sirup.
  6. Těsto rozložte na plech (bez papíru) a vytvořte tenké placky.
  7. Placky sušte v sušičce do 42 stupňů Celsia 12 – 24 hodin. I suchá směs bude mírně lepivá a vláčná – jsou zde přeci hrozinky.
  1. Nedovedu si představit nic lepšího, když cestuju a všude jsou ta různá nezdravá občerstvení, kde pro mě nic nenabízí, tak si z batůžku vytáhnu moji připravenou sladkou směs a už to do sebe láduju. A všichni kolemjdoucí se olizují za mě.