Lněné placky s fíky – raw strava
| 4.12.2013 | Sušené |
- lněná semínka hnědá
- sušené fíky
- hrozinky
- RAW kakao
- skořice
- vanilka
- perníkové koření
- agáve sirup
- Lněná semínka přes noc namočte a ráno propláchněte. Následně je můžete umixovat v mixéru, ale ne úplně na kaši, jen aby se rozdrobila.
- Sušené fíky a hrozinky přes noc namočte do vody, kterou ráno slijte. Fíky i hrozinky umixujte v mixéru, čímž je rozmělníte na menší části.
- Poměr suroviny volte asi třetinový, ale pokud přidáte více lněných semínek, rozhodně to nebude na škodu.
- Takto připravené suroviny vložte do mísy a ručně směs promíchejte.
- Přidejte koření dle vlastní chuti. S perníkovým koření máte perníkové placky. Dobrá směs je také RAW kakao, skořice a vanilka. Směs je sama o sobě dost sladká, ale pokud chcete, můžete přidat i agáve sirup.
- Těsto rozložte na plech (bez papíru) a vytvořte tenké placky.
- Placky sušte v sušičce do 42 stupňů Celsia 12 – 24 hodin. I suchá směs bude mírně lepivá a vláčná – jsou zde přeci hrozinky.
- Nedovedu si představit nic lepšího, když cestuju a všude jsou ta různá nezdravá občerstvení, kde pro mě nic nenabízí, tak si z batůžku vytáhnu moji připravenou sladkou směs a už to do sebe láduju. A všichni kolemjdoucí se olizují za mě.