Kuřátka v medové marinádě – nejlepší recept

Tuto marinádu na kuřecí maso s medem použijte, když chcete mít šťavnaté, křehké a živé letní večeře. Čas můžete ušetřit tím, že kuřecí maso necháte marinovat několik hodin před vařením. Když je čas jíst, rozpalte gril a hoďte na něj kuře, abyste získali rychlé jídlo, které se připraví za pár minut.

Suroviny – 4 porce

  • 2 malá kuřata
  • 1 svazek čerstvé máty
  • 3 limetky
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • špetka mletého chilli
  • 2 lžíce soli
  • 1 kg brambor
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Kuřata důkladně omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Mátu opláchneme a necháme okapat a nasekáme najemno. Šťávu ze dvou limetek vymačkáme a promícháme s medem a olejem. Přidáme mátu, špetku mletého chilli a sůl.
  2. Kuřecí půlky potřeme ze všech stran připravenou marinádou a necháme krátce odležet. Kuřata položíme na alobal, přidáme zbylou marinádu a alobal důkladně zabalíme. Současně s kuřetem ogrilujeme také brambory.
  3. Menší brambory oloupeme a omyjeme. Papriku rozmícháme s olejem a solí. Oloupané brambory dáme na alobal, potřeme paprikovou směsí a alobal uzavřeme.
  4. Zabalená kuřata a brambory položíme na rozpálený gril. Maso grilujeme za občasného obracení ze všech stran asi 50 minut.
  5. Pak alobal rozbalíme a pokračujeme v grilovaní, dokud kuře nezíská zlatavou barvu, tj. asi 20 až 25 minut.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang