Kuřátka v medové marinádě – nejlepší recept

Kuřata důkladně omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Mátu opláchneme a necháme okapat a nasekáme najemno. Šťávu ze dvou limetek vymačkáme a promícháme s medem a olejem. Přidáme mátu, špetku mletého chilli a sůl.

Kuřecí půlky potřeme ze všech stran připravenou marinádou a necháme krátce odležet. Kuřata položíme na alobal, přidáme zbylou marinádu a alobal důkladně zabalíme. Současně s kuřetem ogrilujeme také brambory. Menší brambory oloupeme a omyjeme. Papriku rozmícháme s olejem a solí. Oloupané brambory dáme na alobal, potřeme paprikovou směsí a alobal uzavřeme. Zabalená kuřata a brambory položíme na rozpálený gril. Maso grilujeme za občasného obracení ze všech stran asi 50 minut. Pak alobal rozbalíme a pokračujeme v grilovaní, dokud kuře nezíská zlatavou barvu, tj. asi 20 až 25 minut.

Suroviny – 4 porce

2 malá kuřata 1 svazek čerstvé máty 3 limetky 4 lžíce medu 2 lžíce rostlinného oleje špetka mletého chilli 2 lžíce soli 1 kg brambor 1 lžíce mleté sladké papriky 2 lžíce olovového oleje 1 lžička soli