Králík po čínsku – nejlepší recept

Přinášíme vám recept na velmi netradiční přípravu králičího masa, které vám zajisté ihned zachutná a málokdo pozná, že jste recept připravili právě z králičího masa.

Suroviny

  • 400 g králičího masa
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule
  • 1 malý pórek
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • špetka soli

Postup

  1. Maso nakrájíme na tenké nudličky, škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody, vmícháme k masu spolu s vejcem. Na rozpáleném oleji orestujeme maso ze všech stran.
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek, na proužky nakrájené papriky a na plátky nakrájený česnek. Vše dusíme asi 20 minut. Ke konci dochutíme sójovou omáčkou a solí.
  3. Podáváme nejlépe s opečenými brambory. K zelenině můžeme přidat na proužky nakrájený celer nebo kedlubnu. Pro pikantnější chuť okořeníme chilli.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang