Králík po čínsku – nejlepší recept
Přinášíme vám recept na velmi netradiční přípravu králičího masa, které vám zajisté ihned zachutná a málokdo pozná, že jste recept připravili právě z králičího masa.
Suroviny
- 400 g králičího masa
- 2 lžíce škrobové moučky
- 1 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule
- 1 malý pórek
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce sójové omáčky
- špetka soli
Postup
- Maso nakrájíme na tenké nudličky, škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody, vmícháme k masu spolu s vejcem. Na rozpáleném oleji orestujeme maso ze všech stran.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek, na proužky nakrájené papriky a na plátky nakrájený česnek. Vše dusíme asi 20 minut. Ke konci dochutíme sójovou omáčkou a solí.
- Podáváme nejlépe s opečenými brambory. K zelenině můžeme přidat na proužky nakrájený celer nebo kedlubnu. Pro pikantnější chuť okořeníme chilli.