Králík po čínsku – nejlepší recept

Maso nakrájíme na tenké nudličky, škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody, vmícháme k masu spolu s vejcem.Na rozpáleném oleji orestujeme maso ze všech stran. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek, na proužky nakrájené papriky a na plátky nakrájený česnek. Vše dusíme asi 20 minut. Ke konci dochutíme sójovou omáčkou a solí.

Podáváme nejlépe s opečenými brambory. K zelenině můžeme přidat na proužky nakrájený celer nebo kedlubnu. Pro pikantnější chuť okořeníme chilli.

Suroviny

400g králičího masa 2 lžíce škrobové moučky 1 vejce 2 lžíce olovového oleje 2 cibule 1 malý pórek 1 červená paprika 1 žlutá paprika 3 stroužky česneku 3 lžíce sójové omáčky

špetka soli