Kávový koláček – raw strava

Tento raw kávový koláč je skvělým způsobem, jak si dopřát kofeinovou dávku, aniž byste museli cokoli péct! Kombinace kávového extraktu, mandlového mléka a kakaa dodá kávový náboj, zatímco datle a banány se postarají o lahodnou a bohatou chuť.

Kávový koláček je zakončen krémovou vychlazenou polevou, která je dokonalým doplňkem. Podávejte s posypem kakaových a kávových zrn a získejte svačinu, která se jistě stane hitem.

Kávový koláček

Mnoho milovníků kávy zná sladkost a úžasnou vůni lahodného kávového koláčku. Ale ty, kteří hledají lehčí a zdravější alternativu, možná potěší informace o alternativě k tradičnímu sladkému dezertu: raw kávový koláč. Lahodná a dokonce výživná pochoutka se vyrábí z jednoduchých a zdravých surovin a navíc neobsahuje mléčné výrobky ani ořechy.

Protože se raw kávový koláč nepeče, zůstávají zachovány jeho odhadované zdravotní účinky, což z něj činí skvělou, nízkokalorickou a výživnou svačinu nebo dezert.

Pro ty, kteří chtějí omezit příjem kofeinu, je tento bezkofeinový koláč skvělou volbou.

Koláč se dobře kombinuje s různými druhy občerstvení a nápojů. Jeho chuť a textura se přirozeně hodí k espressu, cappuccinu, macchiatu a dalším oblíbeným kávovým nápojům, takže se skvěle hodí k přestávkám na kávu.

Výborně se také kombinuje s různými druhy čaje, jako je černý, zelený a heřmánkový. Chcete-li vytvořit dvojici nápoj-desert, podávejte koláč s limonádami nebo řadou horkých čokolád. Dort může být také vydatnou snídaní, pokud se konzumuje s müsli a řeckým jogurtem.

Ingredience

Korpus

  • 1 šálek kávového extraktu
  • 1/2 šálku mandlového mléka
  • 1/4 šálku kakaového prášku
  • 1/4 šálku vanilkového prášku
  • 1 lžíce skořice
  • 1 šálek nasekaných datlí
  • 1 čajová lžička mesquite prášku
  • 2 zralé banány, rozmačkané

Krém

  • 2 plechovky plnotučného kokosového mléka, chlazené
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Kávový koláček je snadný na přípravu a potěší každého.

Postup

  1. K přípravě dortu smíchejte v mixéru kávový extrakt, mandlové mléko, kakao, vanilkový prášek, skořici, datle a mesquite prášek, dokud se nespojí. Přidejte rozmačkaný banán a mixujte, dokud nebude těsto hladké.
  2. Vymažte 23centimetrovou kulatou dortovou formu kokosovým olejem a rovnoměrně do ní rozetřete těsto. Vložte do chladničky a nechte chladit alespoň 6 hodin nebo přes noc.
  3. Plechovky kokosového mléka nalijte do mísy a ručním mixérem mléko vyšlehejte do krémové konzistence.
  4. Ke šlehačce přidejte med a vanilkový extrakt a promíchejte.
  5. Pro sestavení korpusu potřete vychladlý koláč krémem a posypte ho kakaovým práškem a kávovými zrny.
  6. Nakrájejte na plátky a ihned podávejte.

Díky své rozplývající se konzistenci a lákavé vůni raw kávový koláč jistě potěší chuťové pohárky každého milovníka kávy. Kromě kávového koláčku můžete jako slavnostní dezert podávat např. nepečený dort, nepečený cheesecake, oreo cheesecake, rebarborový koláč a veganský borůvkový koláč.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang