Karamelový koláč – nejlepší recept

Za stálého míchání rozehřejeme v hrnci karamelky se smetanou, zcela je rozpustíme a dáme vychladit. Z bílků a soli vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni sníh dotuha. Žloutky, máslo nebo margarín a cukr vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny, poté přimícháme karamelovou smetanu.

Mouku smícháme s kypřícím práškem a musli. Vmícháme do karamelové hmoty a nakonec opatrně zapracujeme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, uhladíme, vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut.

Vychladlý koláč dozdobíme polevou….

Suroviny

250g měkkých karamelek 200ml smetany ke šlehání 8 vajec špetka soli 400g změklého másla nebo margarínu 20g cukru 250g hladké mouky 2 zarovnané lžičky kypřícího prášku 200g čokoládového musli

na ozdobení: 1 balíček tmavé polevy