Kapustové chipsy s wasabi – raw strava

Kapustové chipsy s wasabi jsou snadnou, chutnou a zdravou svačinkou, která se jistě stane vaší oblíbenou! Tento recept kombinuje sladkou chuť kešu oříšků s pikantním nádechem wasabi a vytváří tak lahodnou pochoutku, která vás jistě zaujme.
Kapusta je potravina plná zdraví prospěšných látek. Je plná vitamínů a minerálů a je známá svými protizánětlivými a antioxidačními účinky. Věděli jste ale, že z ní lze připravit také chutné a výživné svačiny?
Kapustové chipsy s wasabi
Jednou z nejchutnějších a nejvýživnějších svačin, kterou si můžete z kapusty připravit, jsou kapustové chipsy s wasabi. Tato lahodná svačinka se vyrábí z kapusty, kešu oříšků, wasabi, pepře a soli.
Všechny ingredience se vloží do mixéru a mixují se, dokud se z nich nestane pasta. Poté se tato pasta suší při teplotě maximálně 42 °C po dobu 7 hodin nebo déle.
Chuť kapustových chipsů s wasabi je kombinací sladké, slané a lehce pikantní chuti wasabi. Je to lahodná a zdravá svačinka, kterou si můžete vychutnat samostatně nebo jako přílohu k jídlu. Navíc díky dalším zdravotním výhodám kapusty, jako je množství vitamínů a antioxidantů, je to ještě zdravější svačina.
Ingredience
- 1 kapustu
- kešu ořechy (předem namočené alespoň na 12 hodin)
- wasabi
- pepř
- sůl

Postup
- Začněte tím, že kapustu a ostatní ingredience vložíte do mixéru a rozmixujete dohladka.
- Směs rozprostřete na vyložený plech a sušte do křupava při teplotě maximálně 42 °C po dobu nejméně 7 hodin.
- Jakmile jsou chipsy hotové, vyjměte je z trouby a před konzumací je nechte vychladnout.
- Zbytky chipsů skladujte ve vzduchotěsné nádobě a vychutnejte si je do 5-7 dnů.
Kapustové chipsy jsou skvělou alternativou chipsů nebo krekrů a představují chutný a zdravý způsob, jak získat denní dávku vitaminů. Pokud tedy hledáte chutnou a výživnou svačinu, proč tuto jedinečnou a lahodnou svačinu nevyzkoušet?
Ze zbylé kapusty lze připravit kapustovou polévku (recept), polévku z růžičkové kapusty, veganské kapustové karbanátky nebo veganskou polévku z růžičkové kapusty.