Jarní rolky – raw strava
Simona Pavlu | 22.7.2014 | Hlavní jídlo |
- mrkev
- cuketa
- pórek
- avokádo
- lístky salátu
- nakládaný zázvor
- žampiony
- shoyu
- rýžový papír
- Zeleninu nakrájejte pomocí Juliene škrabky nebo ostrého nože na tenké proužky, žampiony na plátky a avokádo na měsíčky.
- Do většího plochého talíře nalejeme trochu studené vody, namáčíme po jednom rýžové papíry, stačí chvilka, neměly by být úplně měkké, protože se snadno trhají.
- Namočený rýžový papír položíme na utěrku, ve spodní třetině navrstvíme listy salátu, avokádo, nakládaný zázvor, plátky žampionů.
- Spodní část papíru přetáhneme přes náplň, potom levou a pravou stranu a zarolujeme rolky.
- Rýžový papír je pružný, ale snadno se protrhne, většinou se nic neděje, rolky drží i tak a přes estetickou nedokonalost jsou jedlé a velmi dobré.
- Podáváme s mističkou naředěné shoyu omáčky a wasabi jako sushi, chuť je velmi podobná.
Simona Pavlů