Italská rybí vaječina – nejlepší recept

Rybí vaječina se sardinkami je jedním z těch receptů, které vás okamžitě zaujmou svou chutí a vůní. Tato jedinečná kombinace sardinek, koření a sytých vajíček vytváří pokrm, který oslovuje i ty nejnáročnější chuťové pohárky. Připravte se na nevšední kulinářský zážitek, který vám přinese vůni a chuť moře přímo do vaší kuchyně.

Rybí vaječina se sardinkami je jedním z těch receptů, který vám ukáže, jak může být rybí konzerva hlavní složkou výtečného jídla. Sardinky s italskou omáčkou jsou základem pro tento pokrm. K nim posléze už jen přidáme koření, čerstvou cibuli a papriku, které dodají jídlu barvu a výraznou chuť.

Tato směs se nejprve rychle restuje na pánvi, a poté se spojí s vejci, aby vytvořila konzistenci rybí vaječiny. Když to všechno spojíte, výsledkem je jídlo, které osloví jak vaše chuťové buňky, tak i vaše kulinářské srdce.

TIP: Vyzkoušejte také ztracené vejce nebo plněná vejce.

Suroviny

  • 1 baltické sardinky v italské omáčce (110g)
  • 2 vejce, 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky koření na ryby
  • 2 lžičky oregana
  • 2 lžičky rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 10g cibule
  • 1 žlutá paprika
  • trocha strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy

  1. Na rozehřátou pánev nalijeme olej. Na olej dáme sardinky i s italskou omáčkou, ve které byly naložené. Sardinky posypeme kořením na ryby, přidáme dvě lžičky oregana, rozmarýnu a lžičku soli. Vše lehce promícháme.
  2. Potom přidáme na drobné kostičky pokrájenou cibuli a na tenké proužky nakrájenou papriku. Vzniklou směs restujeme ještě asi 5 minut. Nakonec do směsi přimícháme vejce. Vejce s rybí směsí mícháme do té doby, než pokrm získá tuhou konzistenci. Hotovou rybí vaječinu podáváme ozdobenou nastrouhaným tvrdým sýrem.

Po dokončení tohoto receptu budete mít před sebou rybí vaječinu, která vás potěší svou nevšední chutí. Je to pokrm, který spojuje výhody rybího masa s výživou vajec a pestrostí zeleniny. Aby toho nebylo málo, můžete jej podávat ozdobený nastrouhaným tvrdým sýrem, což dodá pokrmu další vrstvu lahodné chuti.

Rybí vaječina se sardinkami je skvělou volbou na snídani, oběd či večeři, a je připravena tak rychle, že ji můžete mít na stole během chvilky. Tak si připravte tento výjimečný pokrm a dejte se do něj s radostí. Dobrou chuť!

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang