Italská rybí vaječina – nejlepší recept

Na rozehřátou pánev nalijeme olej. Na olej dáme sardinky i s italskou omáčkou, ve které byly naložené. Sardinky posypeme kořením na ryby, přidáme dvě lžičky oregana, rozmarýnu a lžičku soli. Vše lehce promícháme.

Potom přidáme na drobné kostičky pokrájenou cibuli a na tenké proužky nakrájenou papriku. Vzniklou směs restujeme ještě asi 5 minut. Nakonec do směsi přimícháme vejce. Vejce s rybí směsí mícháme do té doby, než pokrm získá tuhou konzistenci. Hotovou rybí vaječinu podáváme ozdobenou nastrouhaným tvrdým sýrem.

Suroviny

1 baltické sardinky v italské omáčce (110g), 2 vejce, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky koření na ryby, 2 lžičky oregana, 2 lžičky rozmarýnu, 1 lžička soli, 10g cibule, 1 žlutá paprika, trocha strouhaného tvrdého sýra