Horká čokoláda – raw strava
| 4.11.2013 | Nápoje |
mandle, kakao, agáve sirup
- 200 ml mandlového mléka
- lžíci kvalitního RAW kakaa
- lžičku agávového nebo jiného sirupu
- špetku skořice
- 3 mandle nesekané na jemno
- Mandlové mléko jsem smíchala s kakaem a sirupem a dala zahřívat.
- Teplota by neměla být příliš vysoká, jen více vlažná, rozhodně by čokoláda neměla pálit.
- Pak jsem čokoládu nalila do šálku a ozdobila skořicí a mandlemi.
- Mandlové mléko není tak husté jako kravské a tak na něm mandle nezůstanou plavat, ale budou rychle papadt ke dnu. O to větší překvapení to ale bude, až u spodu nahrábnete měkký kousek oříšku.
- Už se po mně sápe ta podzimně-zimní nálada a chlad, tak jsem si rozhodla udělat něco pro pozvednutí nálady a pro zahřátí.