Cuketové Sushi – raw strava
Romana Kalivodová | 3.8.2014 | Hlavní jídlo |
- 2 velké pastináky
- 1 střední cuketa
- 100 g piniových oříšků
- 5 stroužků česneku
- 3 lžíce Umeoctu
- špetka Himalájské soli
- 2 lžíce Shoyu sójové omáčky
- Nejdříve nadrobno nasekejte pastiňák ve vysokootáčkovém mixéru a vložte jej do mísy.
- Následně umixujte cuketu na hustou kaši (bez přidávání vody ve Vitamixu).
- Spojte nasekaný pastiňák a cuketovou kaši do jedné hmoty.
- Hmotu dejte na 15 minut uležet a následně stačením slijte přebytečnou šťávu (kterou můžete vypít).
- V mixéru umixujte najemno piniové oříšky a česnek.
- Tuto umixovanou směs přideje do mísy společně s Umeoctem a Himalájskou solí.
- Smotejte závitek: na mořskou řasu Nori natáhněte asi 0,5 cm vrstvu náplně, doprostřed naskládejte tenké proužky mrkve a okurky a závitek můžete smotat.
- Následně tento závitek nakrájejte na malé kousky a podávejte se Shoyu sójovou omáčkou na dochucení.
- Tento recept vzniknul na RAW FOOD akci na Biofarmě Žatec. Chtěli jsme použít převážně místní suroviny, a proto jsme nahradili avokádo cuketou a bylo to výborné!
Baví mě připravovat RAW FOOD jídla, bydlím na Biofarmě Žatec, kde můžete po dohodě přijít také ochutnat naši zeleninu a RAW jídla, která vám ráda připravím. V blízké době hodlám své umění uplatnit také v nové restauraci v Žatci, která se bude zanedlouho otevírat.