Cuketové Sushi – raw strava

Romana Kalivodová | 3.8.2014 | Hlavní jídlo |

  1. 2 velké pastináky
  2. 1 střední cuketa
  3. 100 g piniových oříšků
  4. 5 stroužků česneku
  5. 3 lžíce Umeoctu
  6. špetka Himalájské soli
  1. 2 lžíce Shoyu sójové omáčky
  1. Nejdříve nadrobno nasekejte pastiňák ve vysokootáčkovém mixéru a vložte jej do mísy.
  2. Následně umixujte cuketu na hustou kaši (bez přidávání vody ve Vitamixu).
  3. Spojte nasekaný pastiňák a cuketovou kaši do jedné hmoty.
  4. Hmotu dejte na 15 minut uležet a následně stačením slijte přebytečnou šťávu (kterou můžete vypít).
  5. V mixéru umixujte najemno piniové oříšky a česnek.
  6. Tuto umixovanou směs přideje do mísy společně s Umeoctem a Himalájskou solí.
  7. Smotejte závitek: na mořskou řasu Nori natáhněte asi 0,5 cm vrstvu náplně, doprostřed naskládejte tenké proužky mrkve a okurky a závitek můžete smotat.
  8. Následně tento závitek nakrájejte na malé kousky a podávejte se Shoyu sójovou omáčkou na dochucení.
  1. Tento recept vzniknul na RAW FOOD akci na Biofarmě Žatec. Chtěli jsme použít převážně místní suroviny, a proto jsme nahradili avokádo cuketou a bylo to výborné!

Romana Kalivodová

Baví mě připravovat RAW FOOD jídla, bydlím na Biofarmě Žatec, kde můžete po dohodě přijít také ochutnat naši zeleninu a RAW jídla, která vám ráda připravím. V blízké době hodlám své umění uplatnit také v nové restauraci v Žatci, která se bude zanedlouho otevírat.