Čokoládovo pomerančové potěšení – raw strava
Pokud hledáte zdravější alternativu k typickým sladkým, zpracovaným dezertům, nemůžete udělat chybu s čokoládovo-pomerančovým potěšením. Nejenže tato cukrovinka neobsahuje cukr, ale je také plná vitamínů a živin, které vaše tělo potřebuje.
Lahodný raw dezert nevyžaduje žádné pečení a je ideální pro rychlé a snadné dezertní požitky. Zahoďte zpracované pochoutky zatížené cukrem a vyzkoušejte tento recept.
Čokoládovo pomerančové potěšení
Jednou z nejnovějších a nejzajímavějších pochoutek je raw čokoládovo-pomerančový dezert. Důvodem, proč si tento zdravý dezert tolik lidí oblíbilo, je to, že je vyroben z přírodních surovin a není nutné pečení.
Dezert nevyžaduje žádné pečení a je vyroben z přírodních ingrediencí. První vrstvu tvoří směs kokosu, rozmačkaného pomeranče, citronové šťávy, kokosového oleje, mletého zlatého lnu a lžičky lukumy.
Ingredience se spojí dohromady, vloží do formiček a vychladí. Druhou vrstvu tvoří směs ořechů a sezamových semínek v kombinaci s datlemi a rozpuštěnou raw čokoládou. Směs se položí na první vrstvu. Třetí vrstva vznikne namočením rozinek do vody a následným přidáním zlatého a hnědého lnu.
Po spojení všech vrstev a jejich vychlazení se formičky vyklopí. Můžete použít různé druhy ořechů, semínek a ovoce a vytvořit tak nejrůznější lahodné chuťové kombinace. Bavte se experimentováním s různými příchutěmi a vytvořte si svůj vlastní charakteristický čokoládovo-pomerančový dezert.
Ingredience
První vrstva
- 1/3 šálku kokosu
- 3 rozmačkané pomeranče
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce mletého zlatého lnu (lněné semínko)
- 1 čajová lžička lukumy
Druhá vrstva
- 1/2 šálku směsi ořechů a sezamových semínek
- 10 datlí
- 6 lžic raw čokolády (rozpuštěné)
Třetí vrstva
- 1/2 hrnku namočených rozinek
- 2 lžíce vody
- 2 polévkové lžíce zlatého a hnědého lnu (lněné semínko)
Postup
- Začněte přípravou první vrstvy: v míse smíchejte kokos, 3 rozmačkané pomeranče, 1 lžičku citronové šťávy, 2 lžíce kokosového oleje, 2 lžíce mletého zlatého lnu a 1 lžičku lukumy. 2. Všechny ingredience smíchejte dohromady.
- Formy na muffiny vyložte pečicím papírem a každou naplňte směsí pro první vrstvu. Vložte do lednice, aby ztuhly.
- Pro přípravu druhé vrstvy: v míse smíchejte 1/2 hrnku ořechů a sezamových semínek, 10 datlí a 6 lžic rozpuštěné raw čokolády.
- Vyndejte ztuhlou první vrstvu z mrazáku a naplňte každou formu na muffiny směsí druhé vrstvy. Opět vložte do lednice.
- Pro přípravu třetí vrstvy: 1/2 šálku rozinek namočte do 2 polévkových lžic vody na nejméně 20 minut. Po namočení smíchejte 2 lžíce zlatého lnu a 2 lžíce hnědého lnu.
- Ztuhlou druhou vrstvu vyjměte z lednice a každou formu na muffiny naplňte směsí třetí vrstvy. Vložte do mrazničky alespoň na hodinu.
- Po ztuhnutí vyjměte z lednice a každý moučník opatrně vyklopte na talíř. Okamžitě si na něm pochutnejte.
Tento lahodný raw čokoládovo-pomerančový dezert je ideální pochoutkou ke svačině. Díky jedinečné kombinaci chutí budete mít chuť na další.
TIP: Vyzkoušejte recepty na nepečený cheesecake, nepečený dort, jablečné muffiny, čokoládovou buchtu a raw tyčinky.