Čokoládovo pomerančové potěšení – raw strava

Pokud hledáte zdravější alternativu k typickým sladkým, zpracovaným dezertům, nemůžete udělat chybu s čokoládovo-pomerančovým potěšením. Nejenže tato cukrovinka neobsahuje cukr, ale je také plná vitamínů a živin, které vaše tělo potřebuje.

Lahodný raw dezert nevyžaduje žádné pečení a je ideální pro rychlé a snadné dezertní požitky. Zahoďte zpracované pochoutky zatížené cukrem a vyzkoušejte tento recept.

Čokoládovo pomerančové potěšení

Jednou z nejnovějších a nejzajímavějších pochoutek je raw čokoládovo-pomerančový dezert. Důvodem, proč si tento zdravý dezert tolik lidí oblíbilo, je to, že je vyroben z přírodních surovin a není nutné pečení.

Dezert nevyžaduje žádné pečení a je vyroben z přírodních ingrediencí. První vrstvu tvoří směs kokosu, rozmačkaného pomeranče, citronové šťávy, kokosového oleje, mletého zlatého lnu a lžičky lukumy.

Raw čokoláda je součástí druhé vrstvy dezertu.

Ingredience se spojí dohromady, vloží do formiček a vychladí. Druhou vrstvu tvoří směs ořechů a sezamových semínek v kombinaci s datlemi a rozpuštěnou raw čokoládou. Směs se položí na první vrstvu. Třetí vrstva vznikne namočením rozinek do vody a následným přidáním zlatého a hnědého lnu.

Po spojení všech vrstev a jejich vychlazení se formičky vyklopí. Můžete použít různé druhy ořechů, semínek a ovoce a vytvořit tak nejrůznější lahodné chuťové kombinace. Bavte se experimentováním s různými příchutěmi a vytvořte si svůj vlastní charakteristický čokoládovo-pomerančový dezert.

Ingredience

První vrstva

  • 1/3 šálku kokosu
  • 3 rozmačkané pomeranče
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce mletého zlatého lnu (lněné semínko)
  • 1 čajová lžička lukumy

Druhá vrstva

  • 1/2 šálku směsi ořechů a sezamových semínek
  • 10 datlí
  • 6 lžic raw čokolády (rozpuštěné)

Třetí vrstva

  • 1/2 hrnku namočených rozinek
  • 2 lžíce vody
  • 2 polévkové lžíce zlatého a hnědého lnu (lněné semínko)
Čokoládový dezert se hodí pro každou příležitost.

Postup

  1. Začněte přípravou první vrstvy: v míse smíchejte kokos, 3 rozmačkané pomeranče, 1 lžičku citronové šťávy, 2 lžíce kokosového oleje, 2 lžíce mletého zlatého lnu a 1 lžičku lukumy. 2. Všechny ingredience smíchejte dohromady.
  2. Formy na muffiny vyložte pečicím papírem a každou naplňte směsí pro první vrstvu. Vložte do lednice, aby ztuhly.
  3. Pro přípravu druhé vrstvy: v míse smíchejte 1/2 hrnku ořechů a sezamových semínek, 10 datlí a 6 lžic rozpuštěné raw čokolády.
  4. Vyndejte ztuhlou první vrstvu z mrazáku a naplňte každou formu na muffiny směsí druhé vrstvy. Opět vložte do lednice.
  5. Pro přípravu třetí vrstvy: 1/2 šálku rozinek namočte do 2 polévkových lžic vody na nejméně 20 minut. Po namočení smíchejte 2 lžíce zlatého lnu a 2 lžíce hnědého lnu.
  6. Ztuhlou druhou vrstvu vyjměte z lednice a každou formu na muffiny naplňte směsí třetí vrstvy. Vložte do mrazničky alespoň na hodinu.
  7. Po ztuhnutí vyjměte z lednice a každý moučník opatrně vyklopte na talíř. Okamžitě si na něm pochutnejte.

Tento lahodný raw čokoládovo-pomerančový dezert je ideální pochoutkou ke svačině. Díky jedinečné kombinaci chutí budete mít chuť na další.

TIP: Vyzkoušejte recepty na nepečený cheesecake, nepečený dort, jablečné muffiny, čokoládovou buchtu a raw tyčinky.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang