Čokoládovo pomerančové potěšení – raw strava
| 15.2.2014 | Sladké | Čokoládovo pomerančové potěšení
pomeranč, kakao, lucuma, ořechy, hrozinky, len
- 50 g kokosu
- 1 slaďoučký šťavnatý pomeranč – rozmačkaný
- šťáva z citronu…cca z půlky menšího
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce mletého zlatého lnu
- 1 lžička Lucumy
- hrst směsi oříšků a sezamu
- 10 datlí
- asi 6 lžic raw čokolády
- mleté nepražené kakao
- kakaové máslo
- agávový sirup
- hrst rozinek
- 1 lžíce vody
- 2 lžíce zlatého lnu
- 2 lžíce hnědého lnu
- Suroviny na 1. vrstvu smíchejte, dejte do formiček vyložených fólií (abychom je později mohli vyklopit). Dejte vychladit a mezitím si připravte 2. vrstvu.
- Pro 2. vrstvu smíchejte rozmixované datle a rozmixovanou směs ořechů (lze přidat i trochu kokosu). Přidejte rozpuštěnou raw hořkou čokoládu Přidávejte ji postupně, aby se vytvořila hmota, kterou dejte jako druhou vrstvu (ne příliš řídkou).
- 3. vrstva: Namočené rozinky rozmixujte s 1 lžící vody. Len rozmixujte a smíchejte s rozmixovanými rozinkami. Vypracujte tužší hmotu, pokud je moc řídká, tak přidejte rozmixované lněné semínko. Hmotu rozválejte na plát (mezi fólií) a vložte jako poslední vrstvu.
- Dejte vychladit a vyklopte z formy.
- Kdo má rád chuť hořké čokolády s pomerančem, ten si dá do nosu.