Čokoládovo pomerančové potěšení – raw strava

| 15.2.2014 | Sladké | Čokoládovo pomerančové potěšení pomeranč, kakao, lucuma, ořechy, hrozinky, len

  1. 50 g kokosu
  2. 1 slaďoučký šťavnatý pomeranč – rozmačkaný
  3. šťáva z citronu…cca z půlky menšího
  4. 1 lžíce kokosového oleje
  5. 1 lžíce mletého zlatého lnu
  6. 1 lžička Lucumy
  1. hrst směsi oříšků a sezamu
  2. 10 datlí
  3. asi 6 lžic raw čokolády
  1. mleté nepražené kakao
  2. kakaové máslo
  3. agávový sirup
  1. hrst rozinek
  2. 1 lžíce vody
  3. 2 lžíce zlatého lnu
  4. 2 lžíce hnědého lnu
  1. Suroviny na 1. vrstvu smíchejte, dejte do formiček vyložených fólií (abychom je později mohli vyklopit). Dejte vychladit a mezitím si připravte 2. vrstvu.
  2. Pro 2. vrstvu smíchejte rozmixované datle a rozmixovanou směs ořechů (lze přidat i trochu kokosu). Přidejte rozpuštěnou raw hořkou čokoládu Přidávejte ji postupně, aby se vytvořila hmota, kterou dejte jako druhou vrstvu (ne příliš řídkou).
  3. 3. vrstva: Namočené rozinky rozmixujte s 1 lžící vody. Len rozmixujte a smíchejte s rozmixovanými rozinkami. Vypracujte tužší hmotu, pokud je moc řídká, tak přidejte rozmixované lněné semínko. Hmotu rozválejte na plát (mezi fólií) a vložte jako poslední vrstvu.
  4. Dejte vychladit a vyklopte z formy.
  1. Kdo má rád chuť hořké čokolády s pomerančem, ten si dá do nosu.

Iva Balounová