Čokoládovo kokosový dezert – raw strava
| 3.11.2013 | Sladké | Čokoládovo kokosový dezert
exotika, ořechy, sušené ovoce, agáve sirup, kakao
- 1 šálek ořechů
- 6 – 8 datlí
- 2 lžíce kakaa
- 200 g strouhaného kokosu
- agáve sirup
- 50 g kakaového másla
- 4 lžíce kakaa
- 2 lžíce agáve sirupu
- Rozmixovat spodní vrstvu a natlačit ji do formy.
- Rozmixovat střední vrstvu až do té doby, když kokos načne pouštět tuk. Dosladit agáve sirupem a natřít na dolní vrstvu. Trošku nachladit v ledničce.
- Vrchní vrstvu ztekutit a polít na dezert.
- Dezert rozkrájejte ještě před tím, než ztuhne čokoláda, poté už to jde těžko.
- Dezert dejte zchladit do lednice.
- Vhodné na ochutnávku pro ty, co nevěří, že nepečené veganské dobroty mohou být nejlepší! Pro ty, co si dávají pozor na tuk, opatrně – jsou tam ořechy, kokos, kakao, takže malý kousíček bohatě stačí.
Lucie Vyklická
Eshop autora: AlternativaShop