Čokoládovo kokosový dezert – raw strava

Tento veganský čokoládo-kokosový dezert je lahodná a na živiny bohatá pochoutka, kterou není třeba péct. Je vyroben z ořechů, datlí, kakaa, strouhaného kokosu, agávového sirupu, kakaového másla a dalších ingrediencí a představuje lahodný dezert, který lze uchovat v lednici na později.

Nezáleží na tom, jestli jste vegan nebo milovník syrové stravy, tento luxusní čokoládo-kokosový dezert může být přesně to, co potřebujete! Raw veganský dezert z ořechů, datlí a kakaa vám určitě zachutná.

Čokoládovo kokosový dezert

Čím přesně je tento veganský čokoládo-kokosový dezert tak výjimečný? Všechno je to v ingrediencích. Základ tvoří syrové ořechy, datle a kakaový prášek, které dodávají živiny a antioxidanty nezbytné pro zdravou výživu. K tomu se přidává drcený kokos, který dodává lahodnou tropickou chuť, a agávový sirup, který je sladký a zároveň slouží jako pojivo, které spojuje základ.

Jakmile je základ připraven, je třeba ho nechat ztuhnout a vychladnout, než se doplní kakaovým máslem a agávovým sirupem. Dezert můžete vychladit v lednici, aby byla struktura pěkně pevná. Tento raw dezert chutná jako luxusní pochoutka, která uspokojí i ty nejzarytější gurmány.

Čokoládový dezert s kokosem je snadný na přípravu.

Nejlepší na tomto veganském dezertu je, že si ho může připravit každý, kdo má přístup k raw surovinám, a lze ho upravit mnoha způsoby. Podle svých preferencí můžete například zvýšit nebo snížit množství kakaového prášku nebo kokosu.

Ingredience

  • 1 šálek syrových ořechů, například kešu, mandlí nebo lískových oříšků
  • 1 šálek datlí bez pecky
  • 1/3 šálku kakaového prášku
  • 1/2 šálku strouhaného kokosu
  • 1/4 šálku agávového sirupu
  • 1/4 šálku rozpuštěného kakaového másla
  • 2 polévkové lžíce agávového sirupu (na polevu)
Dezert lze připravit také jako dort.

Postup

  1. V kuchyňském robotu smíchejte ořechy a datle a zpracovávejte, dokud nevznikne husté těsto.
  2. Přidejte kakaový prášek, drcený kokos a agávový sirup a zpracujte, dokud se nespojí.
  3. Plech na pečení vyložte pečicím papírem a na připravený plech dejte lžící těsto.
  4. Plech vložte do mrazničky a nechte ho 1 hodinu zmrazit.
  5. Vyjměte plech z mrazničky a nakrájejte těsto na 12 tyčinek.
  6. Tyčinky vložte zpět do mrazničky a zmrazte na 1 hodinu.
  7. Kakaové máslo rozpusťte v hrnci nebo v mikrovlnné troubě.
  8. Po rozpuštění přidejte další 2 lžíce agávového sirupu a promíchejte.
  9. Vyjměte tyčinky z mrazáku a potřete je rozpuštěným kakaovým máslem a posypte strouhaným kokosem a nasekanými ořechy podle potřeby.
  10. Tyčinky vložte do chladničky, dokud čokoládová směs neztuhne.
  11. Vychutnejte si svůj lahodný raw veganský čokoládo-kokosový dezert vychlazený.

Tento neuvěřitelně všestranný a lahodný dezert, veganský raw čokoládo-kokosový dezert, může být jedním z nejjednodušších a nejzdravějších požitků, které si můžete připravit. Pokud tedy hledáte chutný dezert bez pocitu viny, vyzkoušejte tento recept.

Mezi další nepečené dezerty patří nepečený cheesecake, nepečený dort nebo meruňkový raw dort.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang