Čokoládovo kokosový dezert – raw strava

| 3.11.2013 | Sladké | Čokoládovo kokosový dezert exotika, ořechy, sušené ovoce, agáve sirup, kakao

  1. 1 šálek ořechů
  2. 6 – 8 datlí
  3. 2 lžíce kakaa
  1. 200 g strouhaného kokosu
  2. agáve sirup
  1. 50 g kakaového másla
  2. 4 lžíce kakaa
  3. 2 lžíce agáve sirupu
  1. Rozmixovat spodní vrstvu a natlačit ji do formy.
  2. Rozmixovat střední vrstvu až do té doby, když kokos načne pouštět tuk. Dosladit agáve sirupem a natřít na dolní vrstvu. Trošku nachladit v ledničce.
  3. Vrchní vrstvu ztekutit a polít na dezert.
  4. Dezert rozkrájejte ještě před tím, než ztuhne čokoláda, poté už to jde těžko.
  5. Dezert dejte zchladit do lednice.
  1. Vhodné na ochutnávku pro ty, co nevěří, že nepečené veganské dobroty mohou být nejlepší! Pro ty, co si dávají pozor na tuk, opatrně – jsou tam ořechy, kokos, kakao, takže malý kousíček bohatě stačí.

Lucie Vyklická

Eshop autora: AlternativaShop