Česnekový koláč – nejlepší recept

Tento koláč má bohatou a výraznou chuť, kterou musíte ochutnat, abyste uvěřili. Česnek je aromatický, což koláči dodává velmi výraznou chuť.

Tento jedinečný pokrm je skvělým doplňkem pozdní snídaně nebo oběda a může sloužit i jako samostatná lehká večeře. Vezměte ho na příští večírek a z pochybujících přátel udělejte fanoušky jediným soustem.

Suroviny

  • 750 g mouky
  • 100 ml oleje
  • 500 ml mléka
  • 50 g droždí
  • 1 lžička cukru

Náplň

  • 250 g hery
  • 3 žloutky
  • 12-14 namačkaných stroužků česneku
  • vegeta na posypání

Postup

  1. Do mísy dáme mouku, olej, mléko a kvásek (připravený z mléka, cukru a droždí). Vypracujeme hladké těsto a necháme ho hodinu kynout.
  2. Zatím si smícháním surovin připravíme náplň. Pak těsto rozdělíme na 4 části. Rozválíme je, naplníme a posypeme vegetou.
  3. Dáme je na vymazaný plech, nakrájíme na trojúhelníky (ale od sebe je neoddělujeme). Necháme 10 minut kynout a dáme péct.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang