Buchtičky s vanilkovým krémem – raw strava
Rawmanrawoman | 2.3.2015 | Sladké |
- 100 g rozemletých vlašských ořechů
- 60 g kokosu
- 1/8 čajové lžičky soli
- 15 g nakrájených rozinek
- 2 polévkové lžíce datlové pasty
- 400 g banánů
- 40 g rozmixovaného lněného semínka
- 20 g vanilkového proteinu Sunwarrior
- 300 ml vody
- Rozmixovala jsem vlašské ořechy a poté smíchala s kokosem, solí, rozinkami a datlovou pastou. Datlovou pastu si vyrábím sama a to tak že rozmixuji stejné množství datlí a vody. Uchovávám v ledničce přibližně jeden týden. Datlová pasta má tekutou konzistenci, tudíž mi pomohla slepit ostatní suché ingredience dohromady. Z těsta jsem vytvarovala placku, kterou jsem nakrájela na kostičky – buchtičky. Buchtičky jsem odložila stranou a jde se na přípravu vanilkového krému.
- Rozmixované lněné semínko, banány, vanilkový protein Sunwarrior a vodu jsem dala do mixéru a rozmixovala. Přelila jsem vanilkový krém přes buchtičky a sladký oběd máme hotový. Doporučuji konzumovat co nejdříve, protože banány rychle oxidují. Barva krému se změní na hnědo-šedivou. Pozitivní ovšem je, že na chuti se nic nezmění.
- Recept vystačí na dvě porce. Já jsem rozdělila vanilkový krém na půl a a ¼ buchtiček pro sebe a ¾ pro Daniela, který potřebuje větší kalorický příjem.
- Užijte si sladký oběd, stejně tak jako jsme si ho vychutnali i my. Hezky česky!