Broskvový dort – raw strava

Pokud hledáte zdravější alternativu k tradičnímu pečenému dortu, proč nezkusit raw veganský dezert Nejlepší na tomto receptu je, že ho můžete připravit předem a vydrží vám až pět dní.

Čokoláda a broskev jsou nadčasovou kombinací a tento broskvový dort povyšuje klasickou chuťovou kombinaci na novou úroveň. S trochou přípravné práce večer předtím lze tento dort rychle připravit a potěšit své chuťové pohárky i hosty u stolu.

Broskvový dort

Léto je časem lehkých dezertů, po kterých se nebudete cítit plní.. Raw broskvový dort z mandlí, datlí, kakaa a kokosového oleje může být dokonalým zakončením večírku na terase nebo pikniku. A co je nejlepší, je jednoduchý na přípravu a vypadá jako gurmánský dezert.

Tento dezert je plný důležitých živin a prospěšných látek. Je známo, že mandle jsou skvělým zdrojem bílkovin, zdravých tuků a nezbytných vitamínů a minerálů. Datle jsou úžasně sladkým zdrojem vlákniny a podle nejnovějších poznatků mohou dokonce snižovat riziko mrtvice a srdečních onemocnění.

Dále je tu kakao, které je plné antioxidantů a může dokonce pomáhat snižovat chronické záněty. Vrcholem všech těchto úžasných výživných látek je kokosový olej, který poskytuje hojné množství zdravých tuků.

Broskvový dort je nejen chutný, ale také plný vitaminů a vlákniny.

Pokud hledáte chutný a výjimečný způsob, jak ohromit svou rodinu a hosty, pak tento broskvový dort to dokáže. Nejenže bude vypadat úžasně, až ho vyndáte z lednice, ale díky své přirozené sladkosti a přírodním zdraví prospěšným ingrediencím se stane dokonalým doplňkem každého letního menu. A co je nejlepší, tento dort je navíc veganský a bezlepkový, takže se k němu může přidat každý.

Ingredience

Korpus

  • 2 šálky mandlí namočených přes noc
  • 8-10 datlí Medjool, zbavených pecky
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 3 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného
  • zdobení: 2-3 broskve nakrájené na plátky

Čokoládový krém

  • ½ šálku kokosového oleje, rozpuštěného
  • 2 polévkové lžíce kakaového prášku
  • 2 lžíce javorového sirupu
Dort s broskvemi uspokojí chuť na sladké, aniž by vám prudce stoupla hladina cukru v krvi.

Postup

  1. Mandle rozmixujte v kuchyňském robotu nahrubo.
  2. Přidejte datle, kakao a kokosový olej a znovu mixujte, dokud se směs zcela nespojí.
  3. Formu na pečení vymažte kokosovým olejem.
  4. Do připravené formy natlačte směs na korpus a rovnoměrně ji rozprostřete po celém dně.
  5. Formu na pečení vložte do lednice, zatímco budete připravovat čokoládový krém.
  6. Pro přípravu čokoládového krému smíchejte rozpuštěný kokosový olej, kakaový prášek a javorový sirup dohladka.
  7. Čokoládový krém rozetřete na mandlový korpus.
  8. Na čokoládový krém položte plátky broskve.
  9. Vložte dort do chladničky alespoň na hodinu, aby čokoládový krém ztuhl. Podávejte vychlazený.

Tento raw broskvový dort s mandlemi je skvělým způsobem, jak do sebe dostat zdravé živiny, jako jsou bílkoviny, dobré tuky a spousta vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte také recepty na nepečený cheesecake, nepečený dort, meruňkový raw dort nebo veganský dort.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang