Bramborová polévka s houbami – nejlepší recept

Oškrábané brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do osolené vody. Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a nakrájenou, spařenou kapustu. Ochutíme kmínem, majoránkou a chvíli povaříme. Z 2/3 másla a mouky připravíme červenou jíšku, kterou polévku zahustíme a půl hodiny vaříme. Na zbylém másle podusíme na plátky nakrájené houby a přidáme je k polévce. Do hotové polévky dáme prolisovaný česnek, okořeníme pepřem a ochutíme rozemnutou majoránkou. Ještě krátce povaříme.

Suroviny

1 1/2 l vody, 500g brambor, 80g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1/4 hlávky kapusty, 1 stroužek česneku, 100g čerstvých hub, 60g másla, 50g hladké mouky, sůl, kmín, pepř, majoránka